• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Draadloos internet extreem sloom

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

ricohallo

Hallo,

Ik kamp al een tijdje met internetproblemen. Ik had hiervoor Windows XP, daar had ik ook al redelijk wat problemen, maar niet zo groot als nu. Ik heb een Ubee modem van Ziggo, en een Linksys WRT54G router, waar een heel aantal apparaten op aangesloten zijn, waaronder 2 PC's. Één PC is aangesloten via de kabel, die heeft weinig problemen, maar de PC die ik gebruik staat boven, er is geen mogelijkheid die aan te sluiten op de kabel, dus gebruik ik draadloos internet. Ik heb een Sweex USB adapter. Ik heb sinds kort Windows 7 op mijn PC geïnstalleerd staan, alleen nu worden de problemen me toch iets te groot. Er zijn periodes waarin de internetsnelheid gewoon goed is, en periodes waarin het internet zo sloom is dat surfen op het internet zo'n beetje onmogelijk is. Ik heb al heel veel gezocht naar oplossingen, maar niks heeft gewerkt, of was onmogelijk om uit te voeren, zoals het kanaal van de modem of van de router wijzigen. Dat is namelijk ook een probleem, want ik kan niet bij de instellingen komen, doordat de internetbrowser de pagina niet kan vinden als ik het IP adres invoer, ik heb al verschillende IP adressen geprobeerd. Ook heb ik dit al op verschillende aangesloten apparaten geprobeerd, zonder succes. Ik weet niet wat voor informatie ik nog meer neer moet zetten, als er nog informatie nodig is dan geef ik die als dat mogelijk is.
Hieronder nog 2 resultaten van Speedtest.net op 2 willekeurige momenten in een 'slome periode':EDIT: Hier nog een Speedtest van de andere PC:


Alvast bedankt voor de hulp,

Rico
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Weet dan niemand een oplossing?
 
Ik zou die WRT54G vervangen door een nieuwe router. Heb ik ook gedaan een paar jaar geleden en het bereik is een stuk verbeterd en geen vastlopers meer i.c.m. p2p.
Die apparaten zijn gewoon op na een paar jaar is mijn ervaring. Ik ken ook mensen die er nog steeds op elke etage eentje hebben staan en het gewoon goed werkt, maar mijn exemplaar was gewoon defect geraakt.
 
Een router vind ik zelf best wel prijzig, ik wil wel eerst zeker weten of het aan de router ligt. Kan het niet ziteen aan bijvoorbeeld de adapter op mijn computer? (Sweex LW053 USB-adapter, recentste driver geïnstalleerd) Verder hier nog een heel erg slome speedtest, bewust genomen op een traag moment dit keer, vaak is het zo traag dat er niet eens verbinding kan worden gemaakt met de server, of dat het downloaden stopt tijdens de test, ik heb de snelheid zelfs een keer op 0,01 en 0,0 Mbps gezien.
2875075995.png
 
Misschien is er een nieuwe driver voor je Sweex adapter. O, die heb je al zie ik nu. Is deze aangepast voor Win7?

Ik heb eens getest met een sitecom usb stick. Die deed het prima onder XP, maar onder Win7 was die niet vooruit te branden. Slechts 2 a 2,5 mb/s ipv 20. Terwijl een andere stick van SMC het prima deed onder Win7 en XP. Wel met een nieuwe driver voor Win7.
Kortom met de huidige driver is er prestatieprobleem met Win7. Als u geen driver kunt vinden overweeg dan een nieuwe stick/adapter
 
Ik ga morgen een andere adapter proberen van een kennis van me (en natuurlijk de bijbehorende driver installeren). Kijken of dat het probleem oplost, zou een stuk goedkoper zijn als een nieuwe router. ;)
 
Succes, laat nog even weten of je probleem is opgelost.
 
Die usb stickjes zijn nu ook niet echt super te noemen. Heb toch vaak meegemaakt dat de Sweex stickjes erg wisselende resultaten geven.

Voor een vaste pc kun je beter een PCI kaartje kopen met een paar antennes. Die kun je dan nog richten waardoor alles net wat beter kan lopen.

vb: https://www.mycom.nl/desktops-randa...werkkaarten-adapters/7330/icidu-pci-card-300n

Soms helpt het als je de router iets verplaats of de antennes is anders richt. Hoe hoger de router staat hoe beter voor je WiFi ontvangst.
Een meterkast is bv een slecht plek ivm storingen. Door wat de gaan spelen met deze 2 factoren kun je soms al beter resultaat halen.

Routers hoeven niet duurt te zijn. Een Tp-Link WR1043ND heb je voor een paar tientjes en is een prima router.
 
Ik heb nog geen tijd gehad de USB-stick op te halen en uit te proberen, dus ik weet sowieso niet of het hieraan ligt. Als de USB-stick het doet, maar ik ben nog niet tevreden over de snelheid/stabiliteit, dan zal ik overwegen zo'n PCI kaart te nemen.:wink: De router verplaatsen heb ik ook al veelvuldig geprobeerd, evenals het anders richten van de antennes, maar dat helpt niet.
 
Voordat je door blijft rommelen met Wifi: sluit je pc eens aan via een netwerk kabel op je WRT54 en kijk of je snelheid dan wel goed is. Als die WRT54 niet goed meer werkt ben je nu geld aan het weggooien met nieuwe wifi adapters terwijl dat misschien niet je probleem is. Of vraag eens een kennis met een modernere laptop langs te komen en kijk eens hoe die snelheid is.
Op die manier kun je zonder kosten testen of het in je router zit of in je computer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan