Draadloos Internet Delen

G

gruiter

Hoi,

Vandaag heb ik een Belkin Draadloos Netwerk Accesspoint en 2 Draadloze Desktop Netwerkkaarten gekocht. De Accesspoint heb ik direct aangesloten op het UPC modem. Vervolgens de software voor PC 1 geinstalleerd en daarna de Netwerkkaart. Na een herstart windows explorer gestart, waarna ik automatisch op de https://provisioning.upc.nl/ site terecht kwam en de nieuwe hardware kon aanmelden. Vervolgens de PC en de modem gereset, waarna ik draadloos kon internetten. Nu wil ik hetzelfde voor PC 2 doen: er wordt wel een belkin54g netwerk gedetecteerd, maar ik kan geen internetverbinding voor elkaar krijgen. Ik heb er weinig verstand van, maar ik begin steeds meer het vermoeden te krijgen dat ik in plaats van een access point een draadloze router had moeten aanschaffen. Kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe?

Alvast bedankt,

Gerald
 
Ja je hebt gelijk. Het moet een router zijn!
De router verzorgt het verkeer van het ene netwerk naar het andere netwerk en terug (of van de ene IP-range naar de andere IP-range). In dit geval van internet naar je thuis netwerk en terug.
In principe heeft een router 1 ingang/uitgang en 1 uitgang/ingang (1 voor internet en 1 voor thuis netwerk). De meeste huis tuin en keuken routers hebben ook een switch ingebouwd. De switch verzorgt een kruispunt in het netwerk. Nu kan je dus meerdere PC's op de switch aansluiten en de switch gaat 1 op 1 naar de router (deze laatste koppeling is natuurlijk ingebouwd).
Een accespoint is eigenlijk een soort wireless switch. Je kan t ergens in je netwerk opnemen, bijvoorbeeld een vergaderruimte, waar dan meerdere wireless stations toegang kunnen krijgen tot het netwerk (maar de wireless stations moeten een IP hebben binnen de range van het netwerk waar de accesspoint in zit. De access point kan niet packetjes omzetten van het ene netwerk naar het andere en is als router ongeschikt.
 
Dan voor je reply.

Dus als ik maandag het Access Point inlever voor een wireless router kan ik met beide PC's onafhankelijk van elkaar internetten en elkaar's bestanden en/of printer gebruiken?

Gerald
 
Yep, wel wat configuratie nodig natuurlijk!
Maar daar kunnen we bij helpen

(Kan trouwens met een cross-cable, zonder router, ook (maximaal 2 PC's op internet))

Kijk eens hier: https://ziggoforum.nl/topics/5411/
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Nogmaals bedankt,

Dan ga ik maandag het acces point inruilen. Btw. maakt het wat uit als het merkt van de router verschilt van het merk van de draadloze netwerkkaart. Ik denk zelf van niet, maar ik wil toch even zekerheid.

Gerald
 
Normaal zou het geen verschil uit mogen maken.
Ik heb tests gezien waar er wel enig verschil op trad.

Als je 100Mbps wil communiceren moeten ze volgens mij wel van dezelfde leverancier zijn (omdat 100Mbps nog niet gestandaardiseerd is).

In het algemeen is het het beste als alles van dezelfde leverancier is (helaas).
 
Het is gelukt !!

Nu alleen nog even uitzoeken hoe de encryptie aangezet moet worden

Bedankt voor all hulp
 
Terug
Bovenaan