• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

draadloos ics

R

Roger25

Na uren prutsen wend ik mij tot de dames en heren experts van dit forum voor de oplossing van een probleempje in mn netwerk.

Internet via classic (thompson) en smc 7004 barricade router, al sinds de vervanging van mn com21 zo stabiel als een huis

door de uitbreiding met 2 nieuwe pc's (p4's met xp home) kom ik een poort op mn router tekort om alle pc's van internet te voorzien.
Nu is het geval dat de 2 nieuwe pc's uitgerust zijn met een draadloze netwerkkaart dus heb 1 van de pc's direct bekabeld aangesloten op de router en vervolgens een draadloos netwerk tussen de 2 pc's gecreeerd, internet delen op de host pc aangezet. So far so good maar er wordt dus geen internet gedeeld!!! krijg alleen maar dns errors en kan nu zelfs geen bestanden onderling meer uitwisselen.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Groeten

Roger
 
Microsoft heeft daar een Whitepaper over uitgebracht. Ik hoop wel dat je engels een beetje aardig, want het is uitsluitend in het engels geschreven.
Hier kun je dat rapport vinden: https://www.microsoft.com/downloads...8e-3762-4e78-b372-8404eeb7f41a&DisplayLang=en

Hier staat ook nog wat in het engels over Adhoc wireless netwerken in Windows XP: https://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/expert/bowman_02april08.mspx

Artikel van Tom's Hardware waarmee ik eerst een jaartje geleden in aanraking ben gekomen met adhoc netwerken: https://www.tomshardware.com/network/20030807/index.html

Indien je het Adhoc Wireless netwerk goed hebt geconfigureerd kan je simpelweg de ICS functie inschakelen voor je LAN-verbinding.

Succes

Groetjes Messenger
 
Messenger,

bedankt voor je tips ik ga er dit weekend eens mee aan de slag

Roger
 
Terug
Bovenaan