• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Draadloos ICS

  • Onderwerp starter fistula80
  • Startdatum
F

fistula80

Hallo allemaal,

Een kleine vraag, momenteel heb ik een WRT54G router van Linksys en 2x USB WUSB54G (USB netwerk adapters).

Nu heb ik het idee dat het geheel niet de volle snelheid haalt die bij Chello Classic mogelijk is. Omdat ik graag draadloos wil blijven internetten op minimaal 1 pc vroeg ik mij af of het soms mogelijk is om te proberen of ICS onder Windows XP mogelijk sneller is. Dus internet komt binnen op vaste netwerkkaart pc1 en die deel ik dan via de 2x draadloze USB nnetwerk adapters...

Of is het sowieso een waardeloos idee? :P
 
De WRT54G router kan de snelheid van chello extreme aan.
Classic snelheid mag dus geen probleem zijn. Is het dat wel, dan moet je het zoeken in de instellingen, of de afstand tussen router en pc('s) (signaalsterkte!)

2 Computers met elkaar verbinden dmv ics en 2 wireless adapters is mogelijk, maar waarom zou je dat doen als je al een prima router hebt.
 
Ik heb ook classic en een Sitecom WL Router van 11 MBit. Laptoppie Celeron Mobile 500 Mhz, en kom aan de volle DL snelheden via testserver en speedtest.
Surfen is idd af en toe flink trager, maar de bottleneck daar is gewoon de snelheid van de Laptop zelf. Zelfs wired (docking station) heb ik daar last van).
 
Het surfen op internet gaat prima, maar begin ik te downloaden via torrents, dan haal ik niet echt de snelheden die Classic zou moeten bieden. Ik heb de router zo goed mogelijk ingesteld (poorten geforwarded etc). Vandaar dat ik het op een andere manier wilde proberen, maar dat is dus misschien niet echt een goed idee.

Ik zag dat er net een nieuwe firmware voor de Linksys is gereleased, dat eens proberen of dat wat oplost.

In ieder geval bedankt voor jullie reacties :)
 
downloaden via torrents, dan haal ik niet echt de snelheden die Classic zou moeten bieden
Blader eens door Chello - Algemeen en kijk hoeveel topics er zijn met klachten over de snelheid met P2P programma's.
Chello past al maanden trafficshaping toe en dat heeft bij veel mensen de snelheid van P2P programma's naar beneden gehaald.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Om naar de eerste vraagstelling te gaan,heb ik gelezen dat die jongen USB gebruikt en met USB is het altijd trager een USB internet poort haald nooit meer dan 10 Mbit en dat zie je in je netwerklocatie.Meer waarschijnlijk is de USB die is vlink trager dan UTP ik zou dezelfde opsteling eens met UTP proberen en dan de snelheid vergelijken.
 
USB WUSB54G = 54 Mbit/s
USB 1.1 = 12 Mbit/s
USB 2.0 = 480 Mbit/s
chello classic = 4 Mbit/s

Zelfs met de USB adapter in een USB 1.1 poort, is dat snel genoeg voor classic. (11 tegen 4)
 
Terug
Bovenaan