• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

draadloos analoog signaal met aanvullende eisen

Status
Niet open voor verdere reacties.
W

woutergron

Ik zit erover te denken om een abonnement bij Ziggo te nemen. Dit is mede afhankelijk van de mogelijkheid om draadloos een tweede tv aan te sluiten (met analoge beeldkwaliteit).
Nu zijn er verschillende setjes te koop om draadloos een signaal te versturen, lees ik ook al bij verschillende topics op dit forum.
Mijn vraag is concreet of er een mogelijkheid bestaat om draadloos het analoge kabelsignaal te versturen naar mijn tweede tv. Daarbij is het essentieel:
- dat ik gewoon de bestaande afstandsbediening van de tv kan gebruiken
- dat ik gewoon tussen zenders kan kiezen in de kamer van de tweede tv
- dat ik zowel boven als beneden naar verschillende zenders kan kijken:)

Kan dat met setjes van Marmitek?
 
Tenzij je beneden een aparte decoder voor boven neerzet, gaat dat niet lukken.
 
Bedoel je dat je alle kanalen wilt kijken die "op de kabel" zitten op een tweede TV zonder dat je daar een coax kabel heen wilt laten lopen ? Dat is onmogelijk, bij elke provider.

Met zo'n marmitek setje kun je het video en audio wel overbrengen, maar dat is dan voor 1 kanaal. Je moet dan bijvoorbeeld een digitale TV ontvanger gebruiken die aangesloten zit op de kabel, de SCART uitgang daarvan naar zo'n marmitek setje en dan kun je het beeld en geluid wel doorsturen. Afstandbediening terugsturen om de ontvanger te bedienen kan dan ook wel, maar je moet dus een aparte ontvanger aansluiten of 'meekijken' op wat op de hoofdaansluiting bekeken wordt. En je moet zeker weten dat zo'n marmitek setje voldoende bereik heeft, maar dat heeft ook niets te maken met welke TV provider je neemt.
Mocht je een tablet hebben, dan kun je alle normale TV kanalen uit je abonnement ook op veel Android tablets of IPAD bekijken via WiFi en internetabonnement van Ziggo.
 
dank voor jullie snelle reacties. Ik begrijp dat wat ik wil dus niet mogelijk is.
Waarom is dat eigenlijk niet mogelijk? Is dat omdat het een analoog signaal is?
Het analoge signaal dat binnenkomt, moet toch gewoon draadloos verstuurd kunnen worden? Of wordt de reden te technisch?
 
heb je reeds een tv? zo nee dan heb ik een oplossing te koop.

https://reviews.cnet.co.uk/tvs/sharp-aquos-lc-15l1e-review-39187246/

deze tv heeft een analoge ontvangsttuner, die je overall aan je coax kan plaatsen. en de tv draadloos kan verplaatsen. ook handig voor in de tuin..
als extra kan je hier een ziggo decoder op de scart ingang plaatsen, en zelfs digitale zenders draadloos naar je tv zenden.

is dus te koop compleet en met een digital decodertje van ziggo.
aansluiten en klaar ben je!

berrie.
 
Ieder kanaal, analoog of digitaal, zit op een eigen frequentie. Als je 50 kanalen wilt uitzenden heb je dus 50 zenders nodig op de betreffende frequenties. Buiten het feit dat het niet toegestaan is om op die frequenties uit te zenden, is de apparatuur daarvoor niet verkrijgbaar.

De marmitek gebruikt 1 frequentie om 1 video signaal te zenden / ontvangen. Consequentie is dat aan de bron wel voor 1 bepaalt video signaal gekozen moet worden. De marmitek kan wel infrarood afstandsbediening signalen doorsturen naar de bron om kanaalwisselingen mogelijk te maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan