Downloaden via Irc bij chello classic langzamer dan ADSL lite van XS4ALL

C

ChelloBOY

Bel de helpdesk is. Laat hen je modem ff nakijken. Misschien heb je wel een trage verbinding omdat de signalen niet ideaal zijn. Heb je bij andere downloads ook last van dit probleem? Kijk een bij speedtest.nl of je verbinding ok is. Normaal zou irc, zie bovenstaande bericht, via Chello niet anders qua snelheid mogen zijn dan via bv een adsl verbinding.
 
A

AI Matrix

Het probleem is dat je Acrobat download gebruikt voor irc dit programma werkt niet echt goed voor irc.
Dit kan liggen aan de instelling van het programma zelf of van je netwerk.
Het is mijn ervaring <mirc> heb best is en het snelst voor irc downloaden!!! ::)
 
Topicstarter
Topicstarter
D

DaaFF

Ik noem acrobat als voorbeeld, dat programma probeer ik te downloaden via Irc!
 
R

Remboooo

DaaFF zei:
Voor de duidelijkheid, ik heb een Chello Classic abonnement die ik vergeleken heb met ADSL Lite van XS4ALL!

Het punt is dat alleen bij irc de snelheid laag is en niet bij gewoon downloaden van websites.

Ik vind het raar dat de snelheid langzaam is bij irc omdat ik betaal wel voor een classic abonnement en dan ga ik er wel vanuit dat er niks geknepen word. Ik bedoel voor dat bedrag wil ik wel fatsoenlijk van internet gebruik kunnen maken!

Bij de chello plus abonnement word daar ook het een en ander geknepen, als niet dan ga ik dat overwegen als er geen ander oplossing is.

Lees de link die hX gaf es door... HTTP en FTP poorten e.d. worden op de 'goede' snelheid afgeknepen (dus 190kb/s voor Chello Classic), maar andere poorten (waaronder DCC!) worden op belachelijk lage snelheden afgeknepen, 20kb/s ofzo!
 
T

The Viper

Ik download ook veel via IRC en haal toch vaak goede snelheden. Toevallig gisteravond Fifa2004 van 1,4 GB met bijna een strakke 300 KB/s binnen gehaald. Dus ik denk niet dat Chello filters op deze poorten heeft zitten maar er iets anders aan de hand moet zijn.
 
S

Syn

Remboooo zei:
Lees de link die hX gaf es door... HTTP en FTP poorten e.d. worden op de 'goede' snelheid afgeknepen (dus 190kb/s voor Chello Classic), maar andere poorten (waaronder DCC!) worden op belachelijk lage snelheden afgeknepen, 20kb/s ofzo!

zeker niet waar dat er geknepen word, ik heb zelf ook chello gehad (3 jaar) op 'alleen irc'
wel is eraan gedacht dat de user waarvan jij download misschien maar 20 kB/s kan uploaden bijv? :)
 
Topicstarter
Topicstarter
D

DaaFF

Ik heb nu ongeveer 1,5 jaar chello Classic. Heb nooit problemen gehad en was zeer tevreden ook met irc. Het was zo dat niet altijd de snelheid heel hoog was (normaal) maar verder was alles goed.

Ik gebruik de zoekmachine www.ircspy.com daar kan je veel gegevens uithalen en ook de snelheid. Dit kan je ook nog opvragen ter controle bij de desbetreffende server als je ingelogd bent.

Sinds enkele maanden is het downloaden gewoon bagger.
Het is soms zo langzaam dat de verbinding word verbroken.
Dacht zal wel komen omdat het druk is of verbinding van de andere kant is gewoon traag. Mijn ouders hebben XS4ALL ADSL Lite abonnement en daar heb ik nooit problemen met de snelheid. Alle snelheden zijn niet altijd hoog maar is altijd hoger dan Chello Classic.

Dit fenomeen is de laatste tijd zo en weet nog steeds niet waarom dit zo is. De hoogste snelheid wat ik tot nu toe heb gehaald is ongeveer 70KB/s, maar dit heb ik tot nu toe maar 1 keer meegemaakt. Alle andere liggen rond de 10KB/s meestal lager. Als ik nu gewoon via XS4ALL ADSL Lite gewoon iets ga downloaden maakt niet uit wat dan gaat dat meestal zonder problemen, bij Chello hoef ik dat niet meer doen want snelheid is dan meestal zo traag dat het snel ophoud.

Heb de helpdesk opgebeld en die vroegen of ik de snelheid test wou doen via een server van UPC (test.net.upc.nl), dat ging verder zonder problemen. Dit is wel op het intern netwerk en het is een http download. Dus die konden me niet helpen en kwamen ook met een standaard antwoord: Druk op internet, trage verbinding van de andere computer (upload laag). Maar ik vroeg dus waarom ik via XS4ALL ADSL Lite gewoon altijd een hogere snelheid haal bij het downloaden via irc dan via Chello. En dat dit pas de laatste tijd zo is. Toen kwamen ze weer met het standaard antwoord.

Ga nou niet zegge dat als ik bezig ben via Chello het gewoon druk is want dit is de hele dag door en elke dag van de week. via XS4ALL heb ik dit probleem nog nooit gehad (altijd redelijke snelheid).

Er zijn dus mensen die dit probleem niet hebben, dit maakt het alleen maar vreemder. Maar aan de helpdesk heb ik dus helemaal niks aan!

Weet iemand een oplossing?
 
R

Remboooo

Het is ook niet bij alle gebruikers zo, maar bij mij is de download ook zo belachelijk traag. Soms, zoals DaaFF al zei, zo traag dat de verbinding wordt verbroken.
Ik denk dat de enige oplossing een andere provider is...
 
R

rRobin

Zelfde probleem hier

Eerst kon ik goed downen met irc, 300 kbs op goeie servers met chello classic...

nu kom ik niet meer boven de 20 kbs en vaak niet eens boven de 5 ???
 
Bovenaan