• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Downloaden via Irc bij chello classic langzamer dan ADSL lite van XS4ALL

D

DaaFF

De laatste tijd is mij opgevallen dat als ik via irc bijvoorbeeld Acrobat download via Chello classic dan haal ik hooguit 20KB/s. Dit valt dan nog mee, maar ik kwam er achter dat via ADSL lite van XS4ALL alles gewoon met 48KB/s gaat. Dit is het maximale dat je kan halen bij dit abonnements vorm. Dit is bij alles zo, in het ergste geval haal ik via Chello net de 10KB/s in het uitzonderlijke geval terwijl via XS4ALL haal ik gewoon het maximaal haalbare. Dit is de laatste tijd bij alles zo maar voorheen haalde ik altijd via Chello mooie snelheden niet altijd heel snel maar het was te doen.

Ik weet dat de snelheid heel erg afhankelijk is van de andere kant en hoe druk het is op internet maar dit is altijd zo ook in het gunstigste geval.

Mijn vraag is, is hier een verklaring voor?

Kan het zijn dat als ik een andere ip krijg dat dit opgelost is?

Bedankt voor reacties!

DaaFF
 
Ander IP heb er niks mee te maken.
Mogelijke oorzaken :
Router
Firewall
Virusscanner
Proxy
DNS servers
 
Welke modem heb je ?
Als je com21 heb bel ff naar de helpdesk, en vraag of ze je modem opnieuw een template kunnen sturen ;)

Anders reset je modem ff :)
 
Firewall, virusscanner, Proxy(heb er geen in gebruik), DNS en router heb ik al helemaal afgelopen kan het gewoon niet zijn.

Dit probleem is gewoon opgedoken zelfs met meerdere computers uitgeprobeerd of deze ook dit probleem hadden en dat was het geval.

Dus dit is geen toeval!

Heb een terrayon modem.
Hoe kan ik eigenlijk een terrayon modem resetten?
 
Als je hem goed wil resetten, voedingsstekker minimaal een half uur eruit halen.
Of er zit als het goed is een reset knopje op (ergens onder verstopt). Kan wel even duren voordat hij dan weer online komt....
 
Komt waarschijnlijk omdat chello die poorten afknijpt. Voor zover ik weet gaat DCC via IRC niet via poort 80, 21, maar via een dynamic poort.

Lees dit maar eens door voor meer info: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/816513


[hX]
 
Voor de duidelijkheid, ik heb een Chello Classic abonnement die ik vergeleken heb met ADSL Lite van XS4ALL!

Het punt is dat alleen bij irc de snelheid laag is en niet bij gewoon downloaden van websites.

Ik vind het raar dat de snelheid langzaam is bij irc omdat ik betaal wel voor een classic abonnement en dan ga ik er wel vanuit dat er niks geknepen word. Ik bedoel voor dat bedrag wil ik wel fatsoenlijk van internet gebruik kunnen maken!

Bij de chello plus abonnement word daar ook het een en ander geknepen, als niet dan ga ik dat overwegen als er geen ander oplossing is.
 
Vreemd dat de download bij jou zo laag is. Misschien brakke of drukke servers.... Ik heb er zelf namelijk geen last van en ik download ook nog weleens wat via IRC (ook via de DCC). Snelheden van +/- 140kb/s zijn voor mij echt geen uitzondering met een Classic abbo.
 
Terug
Bovenaan