• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

downloaden met webbrowsers ZEEER traag, met FTP client normaal

  • Onderwerp starter Onderwerp starter wagterd
  • Startdatum Startdatum
W

wagterd

Sinds gisterenmiddag is er iets geks aan de hand met mijn internetverbinding. Als ik iets willekeurigs probeer te downloaden met Mozilla Firefox of met Internet Explorer 6 sp2 dan behaal ik maximaal 50kb/sec. Als ik hetzelfde bestand van dezelfde site download met een ftp client, ik gebruik FileZilla, dan behaal ik de maximale snelheid van zo'n 530 kb/sec  ??? Ik heb het vanaf verschillende locaties geprobeerd en er gebeurd steeds hetzelfde, ik heb het ook geprobeerd vanaf ftp.chello.nl en dan gebeurd er hetzelfde. Aan de hardware van mijn systeem zelf heb ik niets veranderd.

cpu: Barton 2800
mobo: Asus A7N8X-X
geheugen: 512 MB Twinmos
Voeding: Zalman APS-B 450 Watt
Videoplank: Sapphire Atlantis 9800 Pro 128MB
HD: Hitachi 7k250 250GB
DVD-RW: Nec 2510

Heeft iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen en wat ik er aan zou kunnen doen ?!
 
;D Ten eerste vind je probleemomschrijving wel lollig, want je vermeld dat je van 1 site iets download waarbij http-verkeer langzaam gaat en ftp-verkeer sneller.
En het is vaag, je omschrijft niet of dit bij alle sites zo voorkomt.

Oplossing / Oorzaak: De partij waarvan jij de boel download ligt gewoon de oorzaak, 80% van de mensen zal die SP2 wel via http downloaden en 20% van ftp, waardoor de snelheid van http daalt en die van ftp meer bandbreedte heeft. Lijkt me een erg logische redenering.
 
Bedankt voor het antwoord, ik zal een paar onduidelijkheden proberen op te helderen. Ten eerste gaat het hier om downloaden van onder andere ftp servers.
want je vermeld dat je van 1 site iets download waarbij http-verkeer langzaam gaat en ftp-verkeer sneller.
En het is vaag, je omschrijft niet of dit bij alle sites zo voorkomt.
Ik schrijf niet dat mijn http verkeer langzaam is!! ik schrijf dat het ftp verkeer langzaam is, als ik dat uitvoer met IE6 of met Mozilla Firefox. Op dat moment voer ik dus ftp transacties uit met IE6 of met Mozilla Firefox en het gaat dus helemala niet om http!!

De partij waarvan jij de boel download ligt gewoon de oorzaak, 80% van de mensen zal die SP2 wel via http downloaden en 20% van ftp, waardoor de snelheid van http daalt en die van ftp meer bandbreedte heeft.

Bovendien heb ik het helemaal niet over het downloaden van sp2!! ik schreef dat ik Internet Explorer 6 met sp2 voor internet explorer 6 gebruik!!

Als ik dus met een ftp client een bestand download behaal ik normale snelheid, als ik HETZELFDE bestand, van DEZELFDE locatie download (lees: FTP server)

Dit probleem doet zich voor bij ALLE ftp-sites die ik bezoek en waar ik van probeer te downloaden met IE6 of met een ftp-client.
 
Terug
Bovenaan