• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Download limiet.

  • Onderwerp starter anconakip
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

anconakip

hoihoi,

ik heb een klein vraagje. Ik download gemiddeld 6 Gb per maand. ik vind dit zelf zeker niet teveel. Nu zou ik graag willen weten wanneer chello je een waarschuwing gaat geven omdat je (volgens hun) teveel download.

Alvast bedankt voor de reacties.

Sander.
 
Ik las laatst toevalllig onderstaande:

ik ben afgesloten door upc i.v.m. het misbruiken van dataverkeer zeggen ze, ik ben er hier niet mee eens, ik zou graag willen weten of er meer mensen zijn die afgesloten worden door misbruik van dataverkeer.

bij mij is het als volgt gegaan;

in de maand julie kreeg ik een mailtje dat zij dat ik te veel dataverkeer zou hebben ( ik heb jammer genoeg dit mailtje niet bewaard) namelijk ongeveer 25 a 30 GB per maand.
in het mailtje werdt gezegt dat ik mijn data gebruik moest aan passen en tot een maximale dataverbruik hebben van niet meer dan 5 GB per maand.
Ik heb eigenlijk dit als een joke afgedaan en ben gewoon door gegaan.

in december van vorig jaar kreeg ik een brief waarin stond dat als ik niet aan hun eisen voldeed (ik had een dataverbruik van ongeveer 18 GB per week)en om internet te kunnen behouden moest ik een brief insturen waarin stond dat ik 50 euro moest betalen voor heraansluiting en dat elke GB boven de 5GB een extra bedrag betaald moest worden, ik ben er natuurlijk niet op ingegaan, ik heb een verklaren gevraagt wat bij upc dan als gebruikelijke dataverbruik werdt gezien en zij zeiden dat het minder dan 5 GB per maand is, en als men onder de 20GB per maand blijft er niks aan de hand is.

ook heb ik bezwaar aan getekend tegen hun besluit mij van de kabel te gooien maar daar kreeg ik te horen dat ze de beslissing niet herzien.

dus ik heb nu geen internet meer, nu is mijn vraag of er meer mensen zijn die zulke verhalen kennen uit eigen ervaring of in de omgeving, want ik ben het er niet mee eens dat ik van de kabel ben gegooid ( ik heb wel eens maanden gehad dat ik heeeeel weinig internette ) graag een reaktie.

een bose ex- upc klant


Er staan er nog een paar reacties bij; kijk zelf maar even op https://info.omroep.nl/vara?nav=ukunFsHzGHGoHbI
 
Het zit zo, download je te veel, krijg je in sommige gevallen een brief/mail...

Daar staat in dat je je aan 5GB per maand moet gaan houden.

Doe je dat niet, dan word je afgesloten.
 
Chello hanteert een fair use policy, dat houdt in dat als anderen veel last hebben van jouw downloadgedrag, dat je dan een maand lang een limiet van 5gb krijgt. Houd je je daar niet aan, wordt je afgesloten.
Op de Chellosite is er volgens mij trouwens niks over te vinden, dus of het echt zo gaat weet ik niet.
 
Remboooo zei:
Chello hanteert een fair use policy, dat houdt in dat als anderen veel last hebben van jouw downloadgedrag, dat je dan een maand lang een limiet van 5gb krijgt. Houd je je daar niet aan, wordt je afgesloten.
Op de Chellosite is er volgens mij trouwens niks over te vinden, dus of het echt zo gaat weet ik niet.
We hebben er hier een dicussie over gehad en het heeft op de FP gestaan...

Misschien kan Rene dat bericht nog ff opzoeken...
 
Er is een downloadlimiet van ongeveer 10 Gig heb ik me laten vertellen, ga je hier een aantal keer ruim overheen, dan krijg je een meeltje dat je de komende maanden niet over de 5 Gig heen mag. Negeer je dat dan moet je heel veel geld betalen per Gig dat je er overheen gaat. En pas op, die boete is exponentieel. Dat begint bij 50 euro ofzo.

Ik weet dit omdat iemand die ik ken ook 30 Gig per maand downloadde en die de waarschuwing negeerde. Deze moest ongeveer 100 euro betalen per teveel gedownloadde Gig. Uiteindelijk viel dit nog wel wat mee, maar reken er niet op.

Bijna hetzelfde als wat namliaM_ehT vertelde dus.
 
Nou ik download gem 20 gig per mnd en ik heb nog nooit wat gehoord.
 
Uh sorry die jongen downloadde 30 Gig per WEEK. Foutje :)
Dat van die 10 Gig datalimiet heb ik van een helpdesk medewerker gehoord, maar die weten ook niet alles ;)
 
30gig per week.
30*4= 120 gig per maand dat is best veel.
dan is het niet raar dat hij een limiet kreeg...
 
Ik download al maanden lang een 7 tot 8 gig per maand en nog nooit wat gehoord. Ik denk ook dat er pas een probleem is als mensen in jou buurt gaan zeuren dat de verbinding 'traag' is. Dit komt dan vaak door een 'klein' probleem bij joep, echter hunnie leggen dat uit als zijnde een paar groote down/upp-ers. En dan gaan er waarschuwingen uit naar mensen die recentelijk over een bepaalde grens zijn gegaan.

Ik heb ooit (iets meer dan een jaar geleden) 1x een waarschuwing gehad. De periode daarvoor ben ik verhuisd en had ik vrijwel geen tijd om wat dan ook te doen. Ik kan nooit meer dan 1 gig aan verkeer hebben veroorzaakt en kreeg toch een mailtje. Nog gevraagd aan joep hoe ze daar ins hemels naam bijkwamen om mij op dat moment een mailtje te sturen, nooit antwoord gehad.

-------------------------------------------------------------------------------

Nog even een beetje offtopic gaan, maar ik wil even mezelf voorstellen?!

Ook gezien de hoofdletters mag je mijn nick ook gewoon omdraaien.

Ik tref alleen vaak dat Mailman oid al bezet is, daarom.

Groetjes

The Mailman ;D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan