• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Downgradekosten Kwello

S

swiebertje

Mijn ouders, dik in de 70 inmiddels, hebben al een aantal jaren Chello Classic. Way 2 far voor deze mensen gezien hun surfgedrag dus bellen ze UPC op (€ 0.10 /minuut) met de vraag om het abonnement op Chello qua snelheid te verlagen van Classic naar Light. Wie of wat schetst hun verbazing dat ze, ondanks het feit dat ze al jaren klant van chello zijn (en dus ruim boven de eerste 12 maanden van hun abo zitten) hiervoor € 30 moeten betalen. Ronduit belachelijk natuurlijk zeker als je voor een nagenoeg (of in ieder geval aanvaardbaar) gelijk abonnement bij ADSL op jaarbasis (zeker het eerste jaar) hiervoor € 100 minder kwijt bent en hierna de kosten vergelijkbaar zijn met die van Chello.
Duidelijk weer een gevalletje monopolyblindheid van UPC. Mijn advies aan UPC: vooral zo doorgaan....
 
Oud nieuws, is algemeen bekend.

Vrijwel ELKE provider factureerd downgrade kosten, heeft niets met UPC te maken.
Adsl providers (bv xs4all) doen dit ook net als vele anderen ook
 
Precies!!!!

Je moet niet zo tegen het systeem lopen trappen kerel!! Whaaaa ;)
 
gewoon op zeggen per eerst volgende datum en na je vacantie bv op nieuw aan vragen is stukken goed koper
 
idd als downgraden geld kost dan is er maar 1 oplossing over...
Abbo naar minimale contractsduur (1jaar) opzeggen, en een abbo nemen bij de concurrent na jou wens, lagere snelheid.

Nadeel is als je alles van upc hebt, je nogal wat moet regelen.(bv upc internet+telefoon opzeggen.)
Dan KPN telefoonlijn nemen (is helaas nog nodig voor adsl abbo,technisch niet noodzakelijk).
En als je een werkende telefoonlijn hebt(kiestoon) dan adsl aanvragen.(zie adsl rubriek op deze forum).

Andersom zou ook kunnen, mocht een adsl provider zo lullig doen, dan adsl abbo opzeggen, en een abbo nemen bij andere isp, en natuurlijk op een ander adsl netwerk.(zijn vaak bij adsl de netwerkleveranciers die kosten verhalen op isp bij downgrade, en de isp verhaalt de kosten weer op jou de klant)

Tevens tip als je begint met internet en je weet niet welk abbo je moet hebben, neem een lagere snelheid abbo dan je mogelijk nodig denk te hebben, upgrade kan altijd gratis na min contractsduur , downgrade kost idd geld ook bij adsl isp's. Dus is chello betreft downgrade "normaal" bezig vergeleken met andere isp's.
persoonlijk vind ik ut niet normaal , maar ja... ik als consumentje heb geen zin me druk te maken om monopolisten.(onbegonnen werk, sonde v/d energie/gezondheid) waarschijnlijk dat ze een netwerk liever sneller zien dan trager(download dan he upload kost ze weer geld)
 
Terug
Bovenaan