• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Domein/Werkgroep probleem

F

Frol

Misschien dat het volgende hier al ergens staat maar heb het nergens kunnen vinden.

PC XP Pro met twee netwerkkaarten. Een daarvan verbonden met Chello kabelmodem. De ander met de laptop (XP Pro) via crosslink utp. Internet werkt prima.

Het probleem is dat de laptop zo'n universiteits ding is en daar op een domein inlogt. Dat betekent dat thuis geen deel uitgemaakt kan worden van een werkgroep, want het is of het één of het ander. Ook al geprobeerd om een nieuwe gebruikersaccount aan te maken op de laptop dat wel een werkgroep gebruikt, maar dat is niet mogelijk. De wizards van XP gaan er allemaal van uit dat de werkgroep hetzelfde is, dus daar schiet ik niks mee op.
Weet iemand misschien de oplossing voor dit probleem, wat toch wel vaker moet voorkomen dan alleen bij mij  ::)?
 
Er is bepaalde software op de markt waarmee er makkelijk geswitcht kan worden tussen verschillende netwerken (dus werkgroepen en domeininstellingen veranderen dan ook mee). Die keuze is te maken net voordat windows opgestart is.

Hoe het precies heet weet ik op dit moment niet omdat ik op het werk zit.

Stuur me anders even een PM als reminder als ik voor morgenvroeg niet gepost heb met de naam van het programma.
 
Kan je de niet-chello netwerkkaart niet zo configureren dat ie overeenkomt met de configuratie v/d universiteit. (zelfde ip als je gateway ip die je via universiteit krijgt. Zelfde subnetmask. zelfde dns.
Mocht je microsoft internetshare gebruiken , dan zal het waarschijnlijk niet goed geconfigureerd kunnen worden ivm wizard ipc config scherm. Neem dan een programma dat internet voor je deelt. Sygate Homenetwork ofzo met Sygate personal Firewall (integreren mooi samen). Dan kan je het presies zo configureren zoals jij het wilt , en das simpel , je niet-chello nic moet identiek zijn aan zo'n universiteit config (of misschien wel een ander protocol dan tcp/ip???)

succes. (alles is mogelijk, teken het eventueel als layout op papier met configuratie erbij, dan kan het niet misgaan) ;)
 
Wel, het probleem zit een niveau lager dan TCP/IP and gateway verhaal. Wat ik ook probeer met die instellingen, het blijft erop neerkomen dat de systemen incompatible zijn vanwege die domein/werkgroep keuze die ingebakken zit, voordat er uberhaubt gekeken wordt naar de IP instellingen.

Sygate Homenetwork ken ik niet, zal ik wel even uitproberen. Maar als het een Wingate/AllAboard-achtig programma is, die heb ik allemaal al geprobeerd :(
 
Ikzelf heb ook een laptop van het bedrijf, thuis heb ik een Server draaien met een domain, deze domein naam is gelijk aan het domein naam van mijn laptop waaronder ik op het werk inlog.

Alleen op het werk log ik in op een domein maar werk onder een subgroep van dat domein.

Als ik de laptop opstart terwijl ik verbonden ben met mij eigen netwerk (win2K server) kan ik gewoon inloggen en heb dezelfde access als mijn overige werkstations, echter kan ik niet van de werkstations naar de laptop andersom werkt wel.

Dus als ik jouw was zou ik jouw werkgroep(en) van je PC's thuis wijzigen in de naam van het domein waarop je op de laptop mee inlogt.
 
Dit is misschien ook een mogelijkheid.

Als je het scherm met de pictogrammen hebt, 2 keer op ctrl-alt-del drukken, je krijgt nu een standaard inlogscherm te zien waar je de inlognaam kan intypen en je wachtwoord en domainnaam.
Laat domainnaam leeg en log in.
Je werkt nu lokaal en je zou op je lokale netwerk moeten kunnen komen.

Wil je weer verbinding met de domain, dan uitloggen en opnieuw inloggen, maar dan met domainnaam.

Succes.
 
Duumke zei:
Er is bepaalde software op de markt waarmee er makkelijk geswitcht kan worden tussen verschillende netwerken (dus werkgroepen en domeininstellingen veranderen dan ook mee). Die keuze is te maken net voordat windows opgestart is.

Hoe het precies heet weet ik op dit moment niet omdat ik op het werk zit.

Stuur me anders even een PM als reminder als ik voor morgenvroeg niet gepost heb met de naam van het programma.

^^^^^^^^^
Dat is nog steeds de meest makkelijke optie die goed werkt (ik heb het zien draaien)...
 
Tja, weer op zoek naar de software dan maar. In ieder geval bedankt voor de reacties.
 
Terug
Bovenaan