DOCSIS 4.0 toekomst

Ik geloof dat je het punt een beetje mist, dat betekend ook automatisch dat het verhaal van Tobias niet op gaat helaas.
 
overboeking/overcapaciteit is er op elke medium of het nu telefoonkabel/coax/glas
ik ben alleen heel erg beniueuwd wat het ook gaat doen met de latency als Ziggo steeds meer dingen actief gaat gebruiken binnen docsis 3.1 want er kan een hoop
 
Daar gaat het niet om, in het verhaal wat jij van Tobias plaatste gaat hij uit van 2x 192 mhz OFDM mux wat dan een totale wijkcapaciteit van 4 Gbit down moet bieden op docsis 3.1/4.0. Maar dat is niet genoeg om multi-gigabit abonnementen aan te bieden. Dus is er meer spectrum vereist. Snap je het nu ?
 
het enige wat mij boeit/hoop is hopelijk sub zero 5 ms latency times en een 1.2Gbps voor consumenten
 
De latency gaat omlaag met docsis 4.0 niet zozeer vanwege de norm misschien, maar meer omdat Ziggo dan het netwerk omgooit en de centrale CMTS uit de lokale centra's (of hoger in het netwerk) halen en die verplaatsen naar de edge, want dan wordt het docsis signaal (RF) pas in de wijkkast (last-mile) opgewekt. Het ALL-IP deel gaat tot de wijkkast lopen, nu is dat wel glasvezel maar staat er nog een RF signaal op.

Of het echt onder de 5 ms gaat komen daar heb ik niet genoeg kennis voor, maar de latency zal omlaag gaan, alleen al omdat je meer totale bandbreedte hebt en het RF pad korter wordt.
 
Gast hou is op met aandacht trekken. Elk netwerk heeft te maken met netwerk management, maar de latency gaat zeker niet omhoog.
 
Terug
Bovenaan