• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

DNS

N

ned441

Waarom sta ik op de server van arnhem? ik woon in eindhoven dan is die van brabant toch veel dichter bij / helmond? hoe kan ik dit evt. veranderen als het zou uitmaken qua snelheid?
 
heb je een vast ip? in eindhoven? ik dacht dat ze daar alleen DHCP gebruiken, dus in je configuratiescherm\netwerk\tcpIPnetwerkkaart\ enkel ip automatisch, DNS automatisch, DHCP voor wins omzetting en geen gateway. als je wel een vast ip hebt dan maakt het niet veel uit tenzij de DNS neergaat. een DNS is niet snelheidbepalend.
 
Als de DNS server langzaam is dan merk je dat doordat het een eeuw duurt tot internet pagina's openen... Dus het is wel een beetje snelheidsgevoelig...
 
Niet helemaal, als je het ip-adres van de server hebt hoeft hij geen query naar de DNS-server te doen. Zo kun je trouwens ook controleren of de DNS-server down is. Kun je geen pagina's bezoeken via de domeinnaam (www.google.nl) maar wel via het ip-adres (123.123.123.123), dan is de DNS-server down.
 
Euh...w8 s ff. Je kan niet alle domeinnamen via het ip-adres aanroepen ;)
Chelloo.nl => 213.160.207.125
Chelloo.nl wordt op een virtuele server gehost. :)
 
Bravo sylvester, je bent slimmer geworden in deze 5 weken ;)

Geloof mij, resolvers zijn verschrikkelijk dom en query-en verschrikkelijk vaak... Aan DNS records zit vaak ook een tijdslimiet (meestal een uur) dus na een uur vraagt ie um braaf opnieuw op.
 
Meeuw, jij toch...grrr ;) :)
Dat wist ik allang hoor ;)
P.S. ALS het goed heeft Chelloo.nl ook een PTR-entry in de DNS
 
Gelieve nu weer ontopic te gaan. Als je meer over PTR oid wil weten, open je maar een nieuwe thread :)
 
Nou dan zeg ik wel niet dat host 213.160.207.125 geen PTR record heeft:

Host 125.207.160.213.in-addr.arpa not found: 3(NXDOMAIN)
 
Terug
Bovenaan