• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

DNS servers van belang voor een goede ping ??

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

Bowromir

Hoi,

Sinds bij ons in lelystad de snelheden zijn verhoogd, heb ik last gehad van een dramatisch slechte ping. vooral in de piek uren lag mijn ping rond de 80 wat ervoor zorgde dat online gamen via de PS2 een ramp werd. Na heel veel gekloot en wat rondgezocht te hebben, kwam ik op het idee om een DNS adres van een andere provider te gebruiken... nadat ik alles via de PS2 opnieuw geconfigureerd had, heb ik veel minder last gehad van een slechte ping.. Is dat toeval, of heeft de DNS server weldegelijk invloed op je ping ?? En zoja, hoe kan je het DNS adres wijzigen in Windows XP ? Ik heb het geprobeerd via mijn router, maar als je het DNS adres wijzigd blijft hij toch eigenwijs eerst via de Chello DNS server connecten :-\

Alvast bedankt voor enige hulp !
 
ping www.chello.nl loopt eerst via de dns om ip vast te stellen
dan voert ie de ping 213.46.242.72 uit en hier worden de ms van gemeten
De dns heeft dus geen enkele invloed op je ping!

DNS wijzigen in XP:
Ga naar TCP/IP eigenschappen van je netwerkkaart (bij netwerk connecties).
Hier kan je primaire en alternatieve dns opgeven.
 
Bij het gamen word er geen gebruik gemaakt van de DNS servers. Je PS2 maakt via een ip adres contact met de server. Een DNS server zet de URL om in een ip adres. Dit is met gamen niet meer nodig.
De DNS server van een andere provider opgeven zal alleen maar vertraging opleveren omdat deze niet bij UPC in het netwerk zit.
Het is mogelijk dat er wat netwerk problemen geweest zijn ivm de snelheidsverhoging, waardoor de ping wat hoger werd.
Dit word continu in de gaten gehouden, dus dit lost vanzelf op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan