DNS servers ophalen uit Ziggo Ubee modem mogelijk?

wnelis

Forum Gebruiker
Berichten
7
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Recent heb ik op een eigen server dnsmasq geconfigureerd om zowel als DHCP- als als DNS-server te gaan fungeren in mijn thuisnetwerk. In de configuratie heb ik ook de DNS-servers opgenomen, die het Ubee modem heeft ontvangen van een server van Ziggo. Hoewel de kans klein is, zou het kunnen dat dit lijstje van Ziggo DNS-servers op gegeven ogenblik verandert. Is het mogelijk om met een script dit lijstje op te halen? Zo ja, hoe?
 
Zo'n lijstje van Ziggo kan altijd veranderen en heeft dat in het verleden ook gedaan. Ik denk dat verschillende delen van Nederland ook verschillende servers zien. Ik dacht dat er momenteel 3 in Nederland actief zijn. Waarvan je maar 2 via dhcp te zien krijgt, maar de derde werkt ook nog steeds.

En we zijn langere tijd naar servers in Ierland en Oostenrijk doorgestuurd naar de hack van een paar jaar geleden. Een garantie van een vast IP is er dus niet, maar oude nummers zullen vast nog lang benaderbaar blijven.

Hier op het forum staat ergens een lijst met oude en nieuwe adressen. (edit: hier)
 
je kunt dnsmasq gewoon naar je modem laten wijzen, zodoende heb je altijd de servers van ziggo.
 
Ik neem aan dat hetgeen Ziggo doorgeeft aan mijn modem courante DNS-servers zijn. Die zouden op te halen kunnen zijn bij Ziggo, maar gezien de verschillende artikelen in dit forum over dit onderwerp is dat niet mogelijk. Je kunt ze inzien op het modem, door daarop in te loggen en te navigeren naar de geschikte pagina. Mooier is als die gegevens geautomatiseerd uit het modem gehaald kunnen worden, dus met behulp van een script. Mochten de adressen van de DNS-servers veranderen, dan kan die verandering in de configuratie van dnsmasq verwerkt worden. De vraag is of het geautomatiseerd ophalen mogelijk is. Pogingen mijnerzijds met SNMP en wget zijn niet gelukt.
 
@PetervdM: Ik zag jouw reactie na mijn vorige bericht geschreven te hebben. Ik ga dat idee proberen, dank.
 
Terug
Bovenaan