• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

DNS server kan adres niet oplossen

  • Onderwerp starter Wil en Mirna
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
W

Wil en Mirna

Beste allemaal,

Dit wil ik toch zeker ook melden:

Als sinds mei 2012 kon ik bij mijn moeder niet inloggen op het draadloze netwerk, omdat 'de DNS server het adres niet kon oplossen'. Dit was het enige netwerk waarop ik dit probleem ondervond. Voor mijn werk bezoek ik regelmatig andere bedrijven en instellingen en log dan probleemloos met mijn laptop in op andere netwerken. Bijzonder alleen, iPhones kunnen wel op het netwerk van mijn moeder. Maar goed; ik was dus gefrustreerd en mijn moeder ook, want ik kon dus nooit bij haar thuis de dingen afronden wanneer dat nodig was.
Ik belde Ziggo. Het zou niet aan de router liggen maar aan mijn laptop. Ik pissig, want vond het niet logisch aangezien ik op andere netwerken wel kon inloggen (ondanks de iPhones ook ik had dit moeten bedenken). Moest ik een betaald Ziggo nummer bellen Service Plus. Ik nog pissiger, want volgens diverse fora had Ziggo deze problemen veel vaker. Toen heb ik dus niet betaald gebeld en het probleem een half jaar laten voortbestaan. Toen toch maar weer gebeld. Ik dacht wie weet, weten ze inmiddels meer. Helaas, nee ze konden me via het kosteloze nummer niet helpen. Wel stuurde Ziggo kosteloos een old school UTP kabel naar het adres van mijn moeder om mij een volgende keer via remote control te kunnen helpen. De eerst volgende keer was ik op een zondag bij mijn moeder. Toen was Service Plus dicht. Weer gebeld met het kosteloze nummer, want ja je weet maar nooit en ik was er nu toch mee bezig. Helaas. Wat ik allemaal heb geprobeerd (ook dankzij de vele nerd fora - waarvoor hulde):
- alle updates draaien en stuurprogramma´s bijwerken
- DNS instellingen aanpassen
- IP Protocol instellingen aanpassen
- Command prompt reset van IP
- Verschillende browsers gedownload en geprobeerd
- Instellingen van de router aangepast
- Echt, ik dacht alles
Toen belde ik vandaag, vrije vrijdagmiddag opofferen, gedachten op ´houd geduld, deze mensen doen hun werk´ en ´ik wil een nieuwe modem en moet dit dus uitzitten.´Dus ik bel Service Plus. Ik word door een vriendelijk meisje geholpen. Ik moet Explorer 8 installeren en alle updates uitvoeren wat ik met een ingehouden boosheid doe en geërgerd zie dat hierdoor bepaalde instellingen op mijn bureaublad foetsie zijn. Dat duurt en dat duurt. We hangen wel ondertussen op want tja 65ct per minuut is 39 euro per uur en dat is veel voor zinloze operaties. Nadat de updates van de explorer zijn geinstalleerd en mijn bureaubladinstellingen dus gewijzigd bel ik opnieuw. Nu krijg ik Stephano (of Stefano) aan de lijn. Ik volg weer trouw al zijn instructies op. Ik leg hem de situatie uit wel op: andere netwerken, iphones wel op netwerk van moeder, DNS server lost adres niet op. Hij stil aan het werk. Gaat stuurprogramma´s controleren. ´Hebben we al gedaan hoor´zeg ik lieflijk. Hij gebruikt het woord ´Driver´ ik geïrriteerd want dat is immers hetzelfde. Hij toch doorzetten en zegt, maar toch is uw driver ondanks de melding ´de beste driver voor dit apparaat is geselecteerd wel opvallend oud, uit 2008 namelijk.´ Hij gaat naar internet en gaat op zoek naar andere Atheros drivers. Dan blijkt dat mijn draadloze netwerkkaart Atheros AR nog iets nog iets X (kan helaas niet precies meer zien welke) in 2010 een opvolger heeft gehad, de Atheros AR5007EG. Die heeft een driver uit 2010. Stephano selecteert deze driver, download hem ondanks wat flauw gesputter van mijn kant en... ik mag de kabel er weer uit trekken. Ik kijk wat geirriteerd en de browser opent weer niet direct de gevraagde webpagina. Ik bezoek ondertussen LinkedIn op de laptop van mijn moeder en kijk ondertussen af en toe eens naar mijn laptop zo van ´kan ik Stephano al melden dat dit niet gaat werken´wanneer ik in eens zie DAT IE HET DOET!!!!!!! :applause: :thankyou: :giveup: ECHT ZO FIJN!!!

En, dus bij dezen zoals ik had beloofd voor iedereen die ook dit probleem treft, hier deze toelichting op mijn ervaring. Ziggo en speciaal Stephano (of Stefano) hartstikke bedankt voor je geduldige manier van werken namens mij én mijn moeder...

Succes allemaal.
 
Ok, iets eerder op dit forum gezocht en je had gevonden dat de Ziggo wifi vaker problemen geeft met niet bijgewerkte Atheros wifi drivers. :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan