• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

DNS fout

Status
Niet open voor verdere reacties.
K

koekkie10

Ik heb het al enkele jaren dat er een DNS fout is dan moet ik de router om de paar dagen restarten maar vandaag heb de DNS fout om het uur ik word er erg chagrijnig van hoe los ik dit op?
 
Eigen router kopen en zelf een betere dns instellen (Google of opendns).

Sent from my MI 3W using Tapatalk
 
hoebedoel je eigen router we hebben er toch al en en hoe stel je een andere dns in?
 
Hoewel een DNS-fout kan betekenen dat de DNS-server niet goed werkt duidt deze fout er bijna altijd op dat de hele verbinding weg valt. Als je weer eens tegen deze fout oploopt is het handig om te kijken waar het probleem ontstaat: verbinding computer/router, router/modem of modem/Ziggo.
 
Hoewel een DNS-fout kan betekenen dat de DNS-server niet goed werkt duidt deze fout er bijna altijd op dat de hele verbinding weg valt. Als je weer eens tegen deze fout oploopt is het handig om te kijken waar het probleem ontstaat: verbinding computer/router, router/modem of modem/ziggo.

Dat is de enige juiste oplossing. Gesuggereerde semi-oplossingen door gelijk maar google in te stellen of een andere router te kopen lijken me zinloos als je niet weet waar het probleem vandaan komt.
 
Ik had begrepen dat de dns servers van Ziggo nooit echt top waren, dus vandaar mijn suggestie.

Sent from my MI 3W using Tapatalk
 
Maar Ziggo heeft er twee onafhankelijke dus de kans dat die beide niet werken is erg klein. Ik kan me niet herinneren dat ik daar ooit een probleem mee had.

Ik heb wel eens snelheids testen gedaan met die van ziggo, opendns en google, maar grote significante verschillen waren er niet. Wat wel opviel was dat de 3e dns server van ziggo, die tegenwoordig niet meer in de routers staat, iets sneller reageerde. Waarschijnlijk omdat die veel minder belast wordt.

Overigens kun je in de Ubee sinds de voorlaatste firmware zelf 3 dns servers invullen en zit je met de router niet langer vast aan de 2 van ziggo zelf. Je kunt nu dus gelijktijdig die van ziggo, google en opendns invullen. Als er dan 1 down is voor een korte tijd, pakt hij de volgende.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan