• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

DLNA via Wifi

  • Onderwerp starter hansiepansie
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
H

hansiepansie

Hallo mede forummers,

De films die ik vanaf mij NAS disk wil streamen naar mijn TV verschijnen daar schokkerig, iedere 4 a 5 seconden staat het beeld even stil, maar loopt het geluid wel door. Uiteraard wil ik de films gewoon kunnen bekijken dus ik zoek naar probleem + oplossing.


Eerst even de beschrijving van apparatuur / netwerk :
Abonnement: Ziggo Alles in 1 - extra (120 / 10)
Modem Router : UBEE EVW3200
NAS disk : Mybook live (via cat6 aan router gekoppeld)
pc: Windows7 (via cat5 aan router gekoppeld)
TV : LG 42LM640S (nu via Wifi in het netwerk, maar kan ook bekabeld)
Netwerk Wifi 802.11n (dus max 300 Mbps)
Netwerk bekabeld : 1000 Mbps

De sterkte van het wifi signaal op de TV wordt aangegeven met 2 van de 4 streepjes, dus is niet maximaal. Afastand tussen router en tv is een meter of 8.
Met surfen via de browser op de tv en het bekijken van youtubefilmpjes heb ik geen probleem. Ik vermoed dat mijn wifi signaal voor de TV te zwak is of er zitten wat hicks in het signaal waar ik bij normaal gebruik geen last van heb, maar die bij iets tijd kritisch als DLNA boven water komen .

Ik heb inmiddels de firmware van tv gechecked : mees recente versie
Vragen :
  • Is Wifi geschikt voor DLNA ?
  • Wat voor snelheid zou ik minimaal moeten hebben in mijn wifi netwerk voor een normaal beeld ? En hoe zou ik dat kunnen meten ?
  • Ik wil geen netwerk kabel van router naar tv aanleggen, die kan ik niet meer mooi wegwerken. Is een homeplug een oplossing? Wat is de ervaring met de snelheid van homeplug?
  • Zijn er mogelijkheden om het wifi signaal in de UBEE router meer op te krikken? (staat nu op de default waarde van 100%)
  • Een separate router zou een optie kunnen zijn om het probleem te tackelen : als de rest geen oplossing biedt. Heb dan wel wat vragen over merken/ modellen met maximaal zend vermogen. Eerst maar eens proberen te tackelen wat het exacte probleem nu is.
Ben nieuwsgierig naar jullie tips / reacties.

Hansiepansie
 
Het lijkt er helaas op dat de Wifi verbinding kwalitatief niet genoeg is om DLNA te streamen. Vooral HD films hebben een goede Wifi verbinding nodig.
Om dit te controleren kan je tijdelijk een kabel leggen tussen je router en TV. Werkt het dan wel, dan is Wifi inderdaad het probleem.

Als dat zo is, dan zou homeplug misschien wat zijn, maar ik heb daar geen ervaring mee. Misschien kan je 802.11a/n (5Ghz band) gebruiken? Die is minder gevoelig voor storingen. Een andere wifi router met een sterkere antenne zou misschien ook werken, maar dat is ook een kwestie van testen...

Het belangrijkste is om te controleren wat*de oorzaak is, pas daarna kan je zoeken naar oplossingen.

Success!
 
Het lijkt er helaas op dat de Wifi verbinding kwalitatief niet genoeg is om DLNA te streamen. Vooral HD films hebben een goede Wifi verbinding nodig.

Het belangrijkste is om te controleren wat*de oorzaak is, pas daarna kan je zoeken naar oplossingen.

Success!

Hallo DAxy,

Dank voor je reactie.

Kabel ga ik dit weekend maar eens proberen.
Zojuist met inSSIDer de wifi signaalsterkte bekeken bekeken bij de TV.
Resultaat : signaalsterkte -50 dBm .

Vraag : hoeveel Mbps hou ik dan nog over bij de televisie. (is vast uit te rekenen , maar ik zou niet weten hoe.

En hoeveel Mbps heb ik nodig voor een stabiel DLNA beeld ?

Hansiepansie
 
Zojuist met inSSIDer de wifi signaalsterkte bekeken bekeken bij de TV.
Resultaat : signaalsterkte -50 dBm .

Vraag : hoeveel Mbps hou ik dan nog over bij de televisie. (is vast uit te rekenen , maar ik zou niet weten hoe.

En hoeveel Mbps heb ik nodig voor een stabiel DLNA beeld ?

Signaalsterkte zegt niet genoeg ben ik bang. Er zijn meer factoren zoals "noise". Daarnaast zegt Mbps ook niet alles. Je kan best een snelle verbinding hebben, maar als er zo af en toe een paar pakketjes te laat binnen komt, dan heb je evengoed storing.

Omdat WiFi erg gevoelig is voor wat er in de omgeving gebeurd, is het eigenlijk niet de beste keuze voor het streamen van video. Het kan wel, maar dan moeten de omstandigheden erg goed zijn.
 
Wifi is in veel gevallen niet echt geschikt om HD content mee te streamen. Ik heb thuis ook een DLNA server voor mijn TV's, sd filmpjes in AVI formaat wil prima, maar 1080P echt niet, schokt en wordt blokkerig en allerlei rare glitches in beeld. terwijl ik dus ook een 300N netwerk heb en de effectieve snelheid van draadloos 140mbps is, ik heb de TV bekabeld nu staat voor de tv een switch van 100mbit (had ik nog liggen) en dus is de maximale streaming snelheid 100mbit, dit is langzamer dan de effectieve snelheid van de wifi verbinding. maar nu gaat zelfs 1080P vloeiend. Kortom in d emeeste gevallen is wifi niet echt geschikt om 1080P content mee te streamen (Uitzonderingen zijn er altijd, ik heb het ook wel eens wel zien werken, maar bij wifi zijn er veel te veel factoren die er voor zorgen dat de verbinding via wifi niet optimaal is om full HD te streamen.
 
Je snapt niet helemaal wat de effectieve snelheid van een wifi verbinding is. Die is veel lager dan 140/300 mb
 
Ik heb misschien het verkeerde woord gekozen. Ik bedoel de snelheid welke op dat moment wordt aangegeven als de snelheid waar de wifi op draait
 
Ik heb wat problemen met een haperende verbinding via de Wifi. Dat is op elk adres dus niet afhankelijk van het modem of de instellingen op de telefoon.

Apple zelf heeft het probleem inmiddels ook erkend:
https://support.apple.com/kb/HT4199?viewlocale=nl_NL

Handig

Dit heeft niets te maken met de problemen die de Topic Starter heeft. Die heeft problemen met zijn snelheid en daardoor werkt DLNA niet goed.
Het Apple Support artiekel die je bijgevoegd hebt beschrijft alleen maar de beste instellingen voor een Apple Airport/TimeCapsule apparaat... Als je problemen met WiFi in het algemeen hebt (verbindingen die weg vallen oid), dan stel ik voor om een apart topic te openen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan