DLNA server niet gevonden op iHDR5200-C

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

BigFish

Beste allemaal,

ik heb sinds enige tijd een probleem met het afspelen van op mijn windows 7 PC aanwezige bestanden via de humax hdr5200-c speler.
Tot voor kort was er geen enkel probleem, ik selecteerde als opslagruimte netwerk en de verschillende dnla server kwamen netjes te voorschijn (ik grbuik voor video TVersity en voor muziek de windows media player DLNA server). Nu duurt het regelmatig erg lang voordat bij video een server in beeld komt (tot wel enkele minuten) en soms komen ze helemaal niet in beeld. Overschakelen naar muziek kan ik wel vergeten, daar komt helemaal geen enkele server beschikbaar. Zoals gezegd in het verleden werkte deze configuratie wel goed, dus het lijkt erop dat het delen van bestanden wel goed staat. Ik heb al geprobeerd om de windows firewall uit te zetten, maar helaas maakte dat geen verschil. Ik heb pas geleden mijn Ziggo internet beveiliging opgewaardeerd van de gratis naar de betaalde versie (daarvoor bestand het probleem al). Maar naar het opnieuw installeren van de beveiligingssoftware kreeg ik de vraag of ik een externe verbinding wilde toestaan, na ja geantwoord te hebben kon ik weer muziek afluisteren via de humax. Helaas was dat slechts eenmalig.
Een andere recente verandering is de nieuwe firmware op mijn UBEE router.
Ik ben dus wel zo'n beetje door mijn ideeën heen wat betreft een oplossing voor dit probleem.
Heeft iemand een idee of misschien wel een oplossing?

Alvast bedankt
 
DLNA is gedeeltelijk gebaseerd op IP Multicast verkeer. Het is duidelijk dat de poorten van de Ubee router onderling geen multicast verkeer doorlaten. Je kunt het beste een switchje kopen, of als je dezelfde ellende met WiFi wilt voorkomen een access point (of router in acces point configuratie), of je laat de Ziggo router in bridge mode zetten en je hangt je eigen router er achter.
 
dlna server

Wat ik na veel testen en zoeken heb gedaan, vast ip adres en zet de firewall in de Ubee op medium daarna werkte het weer,
jack
 
Is dat medium i.p.v. high, of i.p.v. low. Want als je zelf een nas i.o.d. gebruikt is alles hoger dan low geen optie.

Wel vreemd dat de firewall invloed heeft op interne poorten. Gebruik je misschien Wifi, want daar zijn i.d.d. vreemde DNLA effecten voor gemeld.
 
dlna server

eerst wifi werkte, toen lan werkte niet, wifi ook niet meer, medium werkte inplaats van uit en low high niet getest, dat werkter toen maar door andere problemen, fritz er achter gehangen modem in bridge, wacht nu wel op een update voor het modem, jammer van wifispots die werken nu niet meer

jack
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan