• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

DLNA probleem icm Ubee 3210

  • Onderwerp starter hansiepansie
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
H

hansiepansie

Hallo Mede forum gebruikers,


Sinds een jaar of 2 maak ik gebruik van een WD Nas disk (mybooklive) naar volle tevredenheid. Met behulp van Twonky (media streamer) kan ik films draadloos naar mijn tv streamen vanaf de nas disk. Twonky is een integraal onderdeel van het software pakket op dit disk. Werkte goed tot een maand of 2 a 3 geleden.

Toen heb ik in een kort tijdsbestek wat firmware updates gehad voor de NAS disk en een nieuw modem van Ziggo. Sindsdien lukt het niet meer op te streamen naar mijn LG smart tv. de TV ziet geen signaal meer van het streaming programma, net alsof de nas disk niet eens is aangesloten in mijn netwerk. Dat is echter niet het geval, mijn backups vanaf mijn desktop draaien als een zonnetje.

In eerste instantie heb ik het probleem gezocht bij de firmware upgrade van de nasdisk. Contact gehad met WD, maar daar komt eigenlijk niet veel uit.

Gisteren hadden we hier een probleem met de ziggo wijkkast en was er geen internet / televisie signaal beschikbaar. Geloof het of niet : op dat moment zie ik de twonky server weer beschikbaar op de tv. Na een paar uur was het wijkkast probleem verholpen, heb ik dus weer internet en een tv signaal en is de twonky server weer verdwenen op de tv.

Vanochtend maar eens een testje gedaan. Signaal kabel van het modem los geschroefd (uiteraard de RF ingang) en ik heb weer Twonky beschikbaar op de TV. En na aankoppelen op het moden van de signaalkabel is Twonky weer verdwenen.

Mijn voorlopige conclusie is dat het probleem dus meer wordt verzaakt door de nieuwe modem / router dan door de firmware update van de nas disk.

Voor de volledigheid : ik heb geen port forwarding oid ingesteld op de router, had ik bij de vorige router ook niet en toen werkte het wel.

Wat is hier aan de hand ? Hoe wordt dit veroorzaakt?

Jullie tips, oplossingen , hints en andere bijdragen worden ten zeerste gewaardeerd.

HansiePansie
 
Als jij de router verdenkt, waarom geef je dan niet aan welke je gebruikt? Zo kan niemand reageren.
 
Als jij de router verdenkt, waarom geef je dan niet aan welke je gebruikt? Zo kan niemand reageren.

Dank voor je reactie!

Ik heb geen losse router , maar gebruik de router functie in de EVW3210. Sorry voor de verwarring.

Hansiepansie
 
Zelfde probleem ondervonden.
Na lang puzzelen was bij mij de firewall van de ubee in medium en/of high te zetten de oplossing.
 
Sinds een week ervaar ik dit (irritante) probleem ook. Na overgestapt te zijn van Alles-in-1-Plus naar Alles-in-1-Extra kreeg ik een nieuw modem. Tegen beter weten in (if it works don't fix it) heb ik mijn UBEE EVM3200 (zonder WiFi) vervangen door de UBEE EVW321B (met WiFi). Buiten de nodige WiFi stabiliteitsproblemen kan ook ik de Twonky server op mijn WD Mybook Live niet zien. Ik probeer hem te benaderen via de VLC app op mijn iPad.

Helaas Gompy51, ook de firewall op medium of high zetten helpt niet.

Makkelijkste oplossing is de modem in bridge modus zetten denk ik, maar zo makkelijk geef ik me niet gewonnen :wink:
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan