DL-speed -70% na bridge en extra AP

Status
Niet open voor verdere reacties.
N

NCKL

Beste,

We maken al lang gebruik van Ziggo allen in 1 extra en hebben het EVB3200 modem. De laatste tijd klaagde de familie steeds vaker over het slechte wifi bereik, met name in de keuken + buiten vandaar dat ik het signaal van het wireless netwerk wilde versterken. (buiten is ± 15 meter van de modem en dlink)
Na veel zoeken besloten de ziggo helpdesk te bellen en de modem in bridge modus te laten zetten. Een D-link dir 655 via modem lan 1-> dlink wan aangesloten en het netwerk was weer in de lucht. Toen een kabel in de dlink lan 1 gestopt en gelinkt aan een linksys E1000 lan 1, dhcp uit, zelfde ssid en password, ander kanaal. Ook dit werkte en het signaal was door heel het huis goed.

Wat is nu het probleem? De draadloze verbinding komt niet boven de ±17mbps uit, deze was eerst 50~70. De netto downloadsnelheid is dus drastisch gedaald over het draadloos netwerk.

Na enige test kan gesteld worden dat de snelheid op de kabel van mdlink -> linksys ±115mbps is, dit betekend dat de snelheid tussen de ubee moden en dlink ook in orde moet zijn.
Verbinden met de dlink en de linksys geven de zelfde download snelheid: ±17mbps.

Ik heb alles geprobeerd wat ik op internet kon vinden van stap voor stap uitleg tot youtube filmpjes maar de snelheid gaat niet omhoog.

Hopelijk krijgen jullie een idee van het probleem en de set-up, ik heb geprobeerd alles zo duidelijk mogelijk te typen.

Ik hoor graag van jullie!

Toevoeging: Ik heb een 60 mbps payserver die geupgrade is naar 120 vandaar dat de dl-snelheid er toe doet.

Nick
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Doe er maar een slotje op, heb alles gereset en gebruik nog maar 1 router in n mode zodat het signaal ook goed komt. de langzame pc's een kabeltje tussen gefrot.

Nick
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan