• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Dit komt zwaar aan bij kabel internet bedrijven

SniperX68

Forum Gebruiker
Berichten
18
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik denk dat dit soort berichten chello wel doen wakker schudden hoop ik

https://www.coax.nl/news/more.php?NewsID=864

mvg SniperX68
 
Misschien dat het ze wakker zal schudden ja. maar ik heb toch mijn twijfels hoor.
Ten eerste is het verhaal toch veelal een verhaal uit het verleden.
De laatste reactie van de schrijver zelf 'verzwakt' het ook weer natuurlijk.
Zo erg is het dus niet voor de kabelboeren.

W.P. de Jong uit Doetinchem met chello (29-1-2005 19:29:13)

Wat mist in dit artikel is het standpunt van de kabel-bedrijven zelf. Dat verschilt nogal van het standpunt dat ik verwoord heb. De kabelaars wijzen mij vaak op de zeer sterke markt-positie, en miljarden, die de KPN heeft, daar kunnen zij niet tegen op. Daarnaast werkt de KPN vaak onder andere namen zoals Planet Internet, Het Net, XS4ALL, en er zullen ongetwijfeld nog meer zijn. Dan lijkt het wel of er keuze-vrijheid is, maar in feite is alles van de KPN. Als de kabelaars hun kabel open zouden stellen halen zij daarmee in feite hun ergste vijand (= KPN) binnen op hun eigen netwerk.

Voor wat betreft een betere samenwerking tussen de kabelbedrijven zijn er ook moeilijkheden; als de kabelaars nauwer gaan samenwerken kan dit door de Nma gezien worden als kartelvorming. Hiermee zouden de kabelaars in de hand van de KPN spelen omdat de Nma dan wellicht kan besluiten dat de kabel echt open moet.

Dat wij zo fel zijn op de verslechtering van de voorwaarden snappen kabelaas best wel, maar men wijst ons erop dat bij ADSL de voorwaarden ook zo zijn. Dat klopt.

Eenvoudige oplossingen zijn er dus niet. Hoe verder je er in duikt, hoe meer problemen er opdoemen. Dat de kabelaars niet goed weten wat ze moeten doen is eigenlijk wel begrijpelijk. Ik kan alleen maar zeggen dat bedrijven die consumenten proberen te geven wat ze willen, zonder achterbakse trucjes, het meestal het beste doen.
 
Chello? wakker?
Ik zie het niet zo positief helaas.
Chelo weet ook wel van hun sterke en zwakke punten zijn.
Wat wij zien is de keuze die Chello gemaakt heeft....
 
Streamer zei:
Chello? wakker?
Ik zie het niet zo positief helaas.
Chelo weet ook wel van hun sterke en zwakke punten zijn.
Wat wij zien is de keuze die Chello gemaakt heeft....

Chello is als de maffia, zij stellen de eisen, maken hun eigen regels diege-ne die ertegen in gaan worden afgeslacht.Praten , luisteren doen ze niet.

Nu met die nieuwe opzeg termijn regel lijk je er niet meer van af tekun-nen komen, maar wat zou de rechter hierover zeggen, heb het gevoel dat die chello weleens in het ongelijk kan stellen, zeker ook nu er nieuwe wetten en regels zijn om de consument tebeschermen tegen ondeugdelijke producten en diensten...
 
Exact. Denk niet dat de regenten in hun ivoren toren iets aantrekken van wat hun klanten vinden. Zij strijken hun vorstelijke salaris evengoed wel op.
 
Mwa...

Wat wil de schrijver nu met dit artikel?

ADSL is beter, of toch eigenlijk weer niet.....

Wat de persoon ook suggereerd berust niet geheel op feiten maar op suggestie en conclussies.

Eén vraag?

Wie is eigenaar van het telefoon netwerk?
En wie is eigenaar van het kabel netwerk?

Daar komt nog bij dat de kabelaar nog een sterke troef in handen heeft omdat het kabel netwerk nu eenmaal veel meer aankan dan het veroudere 'koperen' ADSL netwerk.

DAt Kabelaars afgeschilderd worden als geldwolfen en alleen maar uit zijn op winst mag misschien kloppen, maar een bedrijf als KPN is dat opeens niet meer, en bied haar netwerk gratis beschikbaar voor ADSL consumptie?

Dacht het niet.

En die statistiek wordt uit z'n verband getrokken.

DE aansluitingen voor de kabel zijn helemaal niet afgenomen zoals gesuggereerd, maar als je doet kijkt zie je een lichte stijging.
Die stijding zie je niet bij ADSL, je ziet zelfs een kleine daling?

Dat de lijn van ADSL in z'n geheel sneller stijgt ten opzichte van de kabel lijn komt gewoon door het feit dat er voor ADSL veel meer reclame wordt gemaakt, en er dus veel meer pakketten worden verkocht voor ADSL aansluitingen dan Kabelaansluitingen. En niet zoals de schrijver suggereerd omdat ADSL het wint van Kabel.

En laten we het noggeeneens hebben over WAT pakketten er verkocht worden. Dat wordt gemakshalve even achterwege gelaten en zo wordden Chello Plus en ADSL (9 Euro per maand dus geen snelheid) naast elkaar gezet.

Slap artikel wat mij betreft.
 
Hierbij wil ik toch nog even zeggen dat de 12 maanden contracten met verlenging van nog eens 12 maanden na afloop alleen voor klanten is die na 1 Januari 2005 een abbonement hebben genomen,klanten van voor deze periode vallen nog onder de oude voorwaarden met een maand opzeg termijn.
Dus alls je als bestaande klant naar Adsl wil overstappen wat houdt je tegen,opzegtermijn is 1 maand.

Tevens moet ik zeggen dat ik na een aanloopprobleem met chello nu toch alleen maar kan zeggen dat ze een goed product afleveren.
Heb al meer dan 3 1/2 jaar geen problemen gehad,dus het kan wel.

De adsl aanbieders zijn over het algemeen ook niet veel beter als Chello/Upc,
ook zij hebben de kleine lettertjes in de voorwaarden staan,al verscheelt dat per Adsl aanbieder.

En ja laat ze de kabel maar open gooien voor andere zoals in het verleden toen je Quicknet en bART op de rotterdamse kabel had,kon je tenminste nog wisselen als jemet de ene niet tevreden was.Dus Kpn u bent van harte welkom om diensten via de kabel aan te bieden wat mij betreft gaan ze bij Chello/Upc mischien de ogen eens een keer openen waarom er zo'n leegloop is.

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
 
@KillRoy

"Daar komt nog bij dat de kabelaar nog een sterke troef in handen heeft omdat het kabel netwerk nu eenmaal veel meer aankan dan het veroudere 'koperen' ADSL netwerk."
Daar geloof ik niet zo in. 'Binnenkort' ADSL2+. En daarna komt er vast een nog sneller variant.
Techniek staat niet stil.
Wat de theoretische snelheid is van ADSL/kabel is niet intressant.
Het gaat erom wat er aan de klant aangeboden word.
Dus tot op heden is kabel/chello niet sneller dan ADSL.


Wat betreft het lezen van de grafiek.
Kabel en ADSL groeien beide nog steeds.
ADSL groeit een *heel klein* beetje sneller.
Ik verwacht de eerste maanden geen wijzigingen tot de herfst (ADSL2+)

"Dat de lijn van ADSL in z'n geheel sneller stijgt ten opzichte van de kabel lijn komt gewoon door het feit dat er voor ADSL veel meer reclame wordt gemaakt, en er dus veel meer pakketten worden verkocht voor ADSL aansluitingen dan Kabelaansluitingen. En niet zoals de schrijver suggereerd omdat ADSL het wint van Kabel."
Mmmmm, verkocht is verkocht zou ik zeggen.
Als de Brederband reclame van Chello 1000 nieuwe abonnees aantrekt zeg je toch ook niet dat telt niet omdat het door de reclame komt?
 
De lof over de vrijheid van ADSL t.o.v. de monopolie van de kabelbedrijven is zwaar overdreven. Toegegeven, kabelbedrijven hebben op hun netwerk (locatie-bepaald) een monopoliepositie. De KPN heeft dat ook, maar dan landelijk. In veel gebieden kun je nog steeds niet kiezen voor een andere DSL-aanbieder, zoals BBnet, BabyXL, maar zit je vast aan de KPN.

Bovendien zijn er voldoende (negatieve) verhalen van kennissen/collega's waarbij het overstappen naar een andere ADSL-internetprovider of het verhuizen (bij gelijkblijvende provider) ook het nodige mis kan gaan.

Een collega van me zit na de verhuizing naar een andere stad al een half jaar zonder ADSL- internet via z'n provider HCCnet. Ik weet niet exact de details, maar dit zou o.a. het gevolg zijn van ADSL-provider KPN die niet overweg schijnt te kunnen met de glasvezel-aansluiting in z'n nieuwe huis. Er wordt door de de KPN "aan gewerkt" en tot die tijd is er geen internet mogelijk bij het thuis.

Misschien lijkt het gras elders wat groener...
 
kabel is gewoon beter. de frequentie bereik van de kabel is velemale groter dat een koperdraadje van de telefoon.

Gewoon bewezen feiten.
 
Terug
Bovenaan