Disney kijkt naar mogelijkheden om het delen van accounts tegen te gaan

Tweakers.net

RSS Feed
Berichten
119
1692358082510.png
Disney 'onderzoekt de mogelijkheden' om het delen van Disney+-accounts te beperken. Het bedrijf wil later dit jaar de abonnementsvoorwaarden aanpassen en vanaf volgend jaar 'maatregelen nemen' om het aantal gedeelde accounts te laten dalen.

Lees verder ...
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Denk dus toch dat Disney+ ook zal volgen. Of denken jullie daar anders over?
Men heeft het in deze eigenlijk weinig over Spotify. Wanneer is die hier eigenlijk mee begonnen? Of was de huidige situatie bij Spotify altijd al zo geweest dat je ook daar alleen kan delen als je in het zelfde huishuiden zit?
Spotify is ook een streamingsdienst en deze had al voordat Netflix met de nieuwe maatregelen kwam het beleid( en controle daarop) dat je alleen kon delen als je in hetzelfde huishouden zit. Als dit niet zo was weet je van tevoren al dat Premium ook veel gedeeld zal worden.
Verschil is dat dat Spotify ook "gratis" te beluisteren is maar met reclame en de bitrate is lager.
Maar ik zit volgens mij verkeerd want premium kon je niet zomaar delen dan moest je sowieso extra betalen maar dan is het wel dat je enkel in 1 huishouden mag delen en daar is kennelijk controle op.


Als je betaalt voor een streamingsdienst wordt kennelijk door een ander persoon een ander abo genomen en zo uitgewisseld. Je kan wel degelijk de kosten dekken en uiteraard ook delen op deze wijze. Dus in feite_ als de mogelijkheid voor je aanwezig is_ kan de prijs goedkoper zijn dat voor iemand die niet een bekende vindt om te delen. Buiten de bekenden om te gaan delen.. dat moet je ook maar willen want dan ga je misschien toch een zeker risico aan omdat men dan bij persoonlijke info kan komen ,en wellicht dat daar iets mee kan gebeuren. Dit gevaar is nu bijvoorbeeld bij Netflix weg genomen maar goed daar mag je nu dus wel nog delen maar tegen extra kosten.
Ook dan is de prijs anders want je hebt het basisbedrag en de prijs voor het extra lid. Dat zou je ook op kunnen tellen en dat weer met mekaar qua prijs delen...Maw als je iemand vindt dan is dat je prijs. Een voordeel uiteraard zeker als je kan beslissen om meteen een jaar abo prijs te pakken( mist mogelijk).
Neem een Netflix premium..de prijs is dus maar net afhankelijk met hoeveel mensen je je prijs kan drukken door ieder zijn gedeelte te betalen.
De vraag is dit alles is dus ook wat gaat Disney+ regelen voor hun klanten als ze het gratis delen tegen gaan..
 
Laatst bewerkt:
@Pietlut
Een uitgebreid epistel dat nogal onsamenhangend overkomt voor de lezers.
Ik denk dat Disney+ dezelfde restricties gaat doorvoeren als Netflix, welke streamingsdienst daarmee blijkbaar aardig succes heeft geboekt als we de laatste kwartaalcijfers mogen geloven.
 
@Pietlut
Een uitgebreid epistel dat nogal onsamenhangend overkomt voor de lezers.
Ik denk dat Disney+ dezelfde restricties gaat doorvoeren als Netflix, welke streamingsdienst daarmee blijkbaar aardig succes heeft geboekt als we de laatste kwartaalcijfers mogen geloven.
Excuses dat het zo overkwam.
Denk dat je gelijk hebt dat Disney hetzelfde gaat doen. Blijft staan dat je dan nog de kosten kan delen alleen dat het dus wat duurder wordt dan het accountsharing principe. Dus vind je mensen om de delen valt de prijs wellicht toch wel mee? Als je ze vindt scheelt dat wel en zo moet je het ook bekijken mijns inziens. Er is niet 1 vaste prijs maar deze prijs kan dus duidelijk minder zijn als je wat geluk hebt.
 
Over die restricties gesproken, ik 'deel' Netflix ook, maar tot nu toe nog niks gehoord of gezien. Zijn er al mensen die wel bericht hebben gekregen?
 
Ja ik wel. Toen heb ik ook maatregelen genomen. M.a.w extra leden aangemaakt. Gaat zich dus erom dat je aan het delen bent buiten het hoofdhuishouden om. Je moet je hoofdhuishouden aangeven welke dat ook is. En vandaar kan men dus monitoren of je daarbuiten vaker aan het kijken bent.
 
Enige bericht wat ik tijd geleden kreeg was de optie om andere profielen een eigen profiel te geven, maar dat heb ik natuurlijk niet gedaan .
Tot nu toe werkt het nog als vanouds.
 
Men vroeg mij wat het hoofdhuishouden was. Daarna wel nog een melding gekregen. Op een gegeven moment zou het toch wel gekomen zijn dat er een blokkade of zo zou komen.
Maar ik geef je volkomen gelijk als het nu werkt dan werkt het ..gewoon zo laten.
 
Over die restricties gesproken, ik 'deel' Netflix ook, maar tot nu toe nog niks gehoord of gezien. Zijn er al mensen die wel bericht hebben gekregen?
Ik lifte mee op het account van mijn zus. Zij kreeg in mei een mail van Netflix dat zij haar account deelde met een ander ip adres (die van mij dus). Vervolgens heeft zij in overleg met mij haar account gewijzigd door 1 lid (is ook het maximum) toe te voegen. De maandprijs werd 4 euro hoger, dus 2 euro p.p.
Ik ontvang nu ook persoonlijk e-mails van Netflix met aankondiging van nieuwe films en tv-series.
Ik denk dat Disney+ dezelfde methodiek zal gaan toepassen als Netflix.
Opvallend dat jij, die deelt met een ander ip-adres, nog geen bericht hebt ontvangen van Netflix.
 
Let wel het gaat in deze dus wel dat men op 2 schermen tegelijkertijd aan het kijken is. Dat is wel van belang in deze. Dat je buiten je huishouden om kijkt mag volgens mij maar 2 schermen tegelijkertijd( standaard abo..bij Premium zijn het 4 schermen) dan ga je meldingen krijgen als ik het goed zie. Je kan dus op meerdere apparaten registeren maar het gaat zich erom dat je op een gegeven moment op 2 schermen tegelijk bent aan het kijken. Binnen het huishouden kost dat niks extra..buiten wel dan is het 4 Euro meer.
Dat was bij mij het geval dat er gelijktijdig om meerdere schermen gekeken werd en ook buiten het hoofdhuishouden. Ook ik kreeg de melding. Ook extra leden toegevoegd nu dus maatregelen genomen om blokkade te voorkomen.

Ben het met Messi Forover eens dat Disney+ ook hiermee gaat komen. Dan nog hoeft het niet duur te zijn. Je mag delen maar het is wat duurder.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan