disney Channel

D

denon

hoi zijn er mensen die graag disney Channel?
in het paket zal willen lijkt me erg leuk zender,
waar films muziek en shows er op kom.
lijk het jullie wat.
 
Ja vind ik wel gezellig, ik lees ook nog met plezier de Donald Duck, schaam ik me niet voor! Maar dan wel graag met oorspronkelijke geluid, de nederlandse stemmen met name bij Goofy Kwik Kwek en Kwak vind ik vreselijk en daar kijk ik dan ook niet naar.
 
Lijkt mij ook leuk!
Ze kunnen volgens mij ook wel de taal los mee sturen.
Zodat je de optie hebt dat je kunt kiezen tussen Nederlands en Engels:-)
 
Disney Channel richt zich niet op de Nederlandse markt dus deze zender zal echt niet in het Pakket van UPC komen.
Als je wilt weten of er plannen zijn voor een op Nederland gerichte versie dan kun je dit misschien navragen via [email protected]
De rechten voor de Disney programma's liggen in Nederland bij SBS Broadcasting.
De zender Jetix is ook voor zo'n 75% eigendom van The Walt Disney Company.
 
Op de site van Dutchmedia las ik het volgende bericht:

"De begin oktober te lanceren Nederlandse versie van Disney Channel zal in de eerste periode een kabelexclusieve zender worden. De bedoeling is dat de zender bij kabelaars 24 uur per dag in het digitale basispakket wordt uitgezonden. Naar verluid zal de door Disney volledig ingelijfde zender Jetix de komende maanden in Nederland nog blijven bestaan, om uiteindelijk te worden omgedoopt tot Disney XD, al dan niet met Disney Channel-blokken.

Volgens welingelichte kringen van DutchMedia heeft Walt Disney Company voor Nederland een iets afwijkende strategie dan de meeste andere Europese landen gehanteerd. Dit heeft te maken met de nog steeds bestaande dominante positie van de kabel (circa 80 % bereik) in Nederland in combinatie met de wens van Disney om fors betaald te worden voor haar content. In veel andere Europese landen bestaat Disney Channel al. Desgevraagd wensten woordvoersters van de televisie-entiteiten van Disney in Nederland op geen enkele wijze te reageren op welke vraag dan ook en konden noch bevestigen, noch ontkennen wat Disney gaat doen. Op Prinsjesdag presenteert Disney Channel zich aan de pers in Amsterdam in hetzelfde gebouw als waar de lokale Amsterdamse omroep SALTO is gevestigd.

Vermoedelijk worden de nieuwe operaties vanuit Londen geleid, waarbij het Nederlandse kantoor slechts een ondergeschikte rol heeft. Het afgelopen jaar heeft Disney met Jetix in Nederland nadat het teleurstellende (financiële) resultaten bracht, niet of nauwelijks geïnvesteerd in de zender die steeds meer (Amerikaanse) Disney-produkties is gaan uitzenden. René Boogaarts vertrok vlak nadat Disney 100 % van Jetix in handen had verkregen. Boogaarts verkondigde dat veel minder in Nederlandse content zou worden geïnvesteerd.

Volgens informatie waar DutchMedia over beschikt, is er inmiddels overeenstemming bereikt met UPC Nederland over de uitzending van Disney Channel in haar digitale standaardaanbod (UPC Starter). UPC gaf geen reactie in vraag hiertoe. Met Ziggo is nog geen overeenstemming gesloten; Ziggo zou twijfels hebben over de gevraagde vergoedingen die Disney verlangt. Een woordvoerder van Ziggo kon desgevraagd nog geen uitsluitsel hierover geven. Eerder werd een soortgelijke (maar goedkopere) overeenkomst gesloten tussen Fox Life en UPC; bij Ziggo werd deze zender in een pluspakket geplaatst. Door de kabelexclusiviteit van Disney Channel kunnen operatoren als Canal Digitaal, KPN en anderen in de beginperiode niet beschikken over de zender. Onduidelijk is of Walt Disney Company haar content voortaan exclusief zal maken voor haar zenders; de verwachting is dat dit het geval zal zijn.

Disney Channel is in de meeste landen het ‘hoofdkanaal’ van de door Walt Disney Company uitgezonden televisiezenders. Het bedrijf is in Europa actief met themaversies als Disney Cinemagic (films), Playhouse Disney (voor kleinste kinderen) en Toon Disney (tekenfilms). Disney XD die Jetix in Nederland zal vervangen, is vooral op jongens gericht. Voor zover bekend zal er vooralsnog geen 24 uur versie in Nederland van deze zender komen, maar de zender zal analoog en digitaal overdag (06-18 uur) blijven uitzenden in combinatie met de ProSiebenSat.1-zender Veronica (’s avonds).

Disney Channel zendt normaal gesproken series, films en tekenfilms uit uit de Disney-stal. De zender wordt gekenmerkt door het bekende ‘Mickey Mouse’ logo. In Nederland is Walt Disney Company op het kindersegment naast Jetix niet actief. Wel is Disney actief met deelnemingen in ESPN America, ESPN Classic (sportzenders) en History Channel die digitaal via pluspakketten worden verspreid. In de Verenigde Staten is Walt Disney Company een van de grootste mediabedrijven, mede dankzij het eigendom van ABC. Nederland zal naar verwachting een van de laatste landen zijn waar het merk Jetix nog actief zal zijn. In oktober zijn nagenoeg alle Jetix-zenders vervangen in Europa, behoudens Nederland en Griekenland. (dinsdag meer)"

Wat mij verbaasd in dit bericht is dat er al een akkoord zou zijn tussen Disney en UPC terwijl ook in het artikel vermeld wordt dat Disney fors betaald wil worden.

Als UPC dan toch bereid is te betalen waarom zijn misdaanet en Comedy Central Family dan bij UPC als enige kabelaar niet te zien?
 
Gertjan2 zei:
Op de site van Dutchmedia las ik het volgende bericht:

Wel is Disney actief met deelnemingen in ESPN America, ESPN Classic (sportzenders) en History Channel die digitaal via pluspakketten worden verspreid.

Schoonheidsfoutje in bericht. History Channel zit bij UPC toch echt in het standaard 'Starter' digitaal pakket.

Gertjan2 zei:
Wat mij verbaasd in dit bericht is dat er al een akkoord zou zijn tussen Disney en UPC terwijl ook in het artikel vermeld wordt dat Disney fors betaald wil worden.

Als UPC dan toch bereid is te betalen waarom zijn misdaanet en Comedy Central Family dan bij UPC als enige kabelaar niet te zien?

Vond ik ook frappant te lezen UPC is normaal gesproken niet zo snel om dat te doen. Ik denk wel dat met name op On demand gebied een Disney Channel veel omzet kan genereren voor UPC en Disney. Vermoed dan ook dat dat er achter zit. CC Family en Misdaadnet hebben dit niet en bieden weinig recente series/films laat staan een on demand.
 
Op totaaltv.nl staat dat Disney Channel op de de plek van Jetix komt. Omdat Jetix al van hun is..
 
Of er al niet genoeg kinder zenders zijn, krijgen we er nog 1, heb wel eens gezien op sat maar die meuk is allemaal al eens uitgezonden, dus weer een HH zender.
 
Zoveel kinder zenders zijn er niet volgens mij. En disney lijkt me een mooie aanvulling voor het royale pakket of welk pakket dan ook.

Als je het niet leuk vind dan kijk je er niet naar toch? Kinderen vinden het namelijk ook wel eens leuk om tv te kijken.
 
Gertjan2 zei:
Als UPC dan toch bereid is te betalen waarom zijn misdaanet en Comedy Central Family dan bij UPC als enige kabelaar niet te zien?

De wegen van UPC zijn inderdaad ondoorgrondelijk. Onderhandelingen met Amerikaanse zenders lijken veel vlotter te verlopen dan met Nederlandse. Omdat het zelf ook een Amerikaanse bedrijf is, dat internationaal actief is? Je weet niet wat voor belangen er allemaal meespelen.

Hoe dan ook, de klacht 'dat er alleen maar zenders afgaan, en er niets meer bijkomt' kan naar de prullenbak worden verplaatst.
 
Terug
Bovenaan