Disabale DHCP en Static IP DE oplossing Sweex LC000070?

P

Pino27

Chello'ers,

Ik heb sinds een week 2 een sweex broadband router, type LC000070. Heb er tot nu toe niks anders dan problemen mee echter: ik lees op een ander forum wellicht een oplossing:

- DHCP server uit en PC's handmatig een IP-adres geven voor in het LAN.

Oke leuk, als je het allemaal begrijpt maar wat wordt hier bedoeld?

- Tevens kreeg ik het advies van Deurbel om Fixed mapping toe te passen, echter ook daar snap ik niet veel van. Kan iemand uitleggen hoe dat werkt??

Bedankt....en ik word steeds wijzer....
 
Ik moet het nog gaan proberen, zal dit weekend wel worden. Ik mag hopen van wel!!! :-\

Is toch niet normaal dat je 60 euro uitgeeft en het dan niet behoorlijk werkt. Las ook nog dat je het MAC-adres moet clonen en verder dan alleen nog de hostnaam in moet vullen..zou ook nog een oplossing kunnen zijn...

Eerlijk gezegd word ik een beetje moe van elke x de hele zooi weer resetten, stekker erin, stekker eruit blabla...pfff... :-[

Maar als het werkt (of niet), laat ik het zeker weten! Moeten elkaar toch helpuh
 
Hallo PINO hier is ik weer,

De topic naam klopt niet helemaal, DHCP moet aan staan anders kun je geen fixed mapping toepassen. DHCP houdt in dat de router ipnummers aan de pc's geeft, als dit uit staat hoe kun je dan een fixed ip aan een ip geven.... ??? ??? ???
Ennneh nogmaals als je aan het testen gaat komend weekend probeer dan eens je pc die je het meest gebruikt (meeste kans op hangen..) in de DMZ te plaatsen.

Groetjes Deurbel

Ps. Waarom een topic geopend? dit geeft zo'n zooitje. :police:
 
He Deurbel, gezellie ;)

Ik bedoel eigenlijk gewoon je PC's een IP-adres geven via het TCP/IP protocol en dan de DHCP op de router uitzetten....zou dat niet werken???

sorry als ik complete onzin uitkraam maar ik snap ook echt niet veel van routers en alle instellingen die daarmee samengaan. Zodoende begrijp ik van fixed mapping ook niet veel, is me dus ook niet gelukt om dat in te stellen, heb geen idee hoe dat moet. Aangezien de gebruiksaanwijzing van Sweex ook drama is....
 
Ik heb ook last van de wegvallende verbinding met de router, ben er achter dat het M1 ledje op de router dan niet meer knippert.

Ik heb dhcp uit gehad en zelf een IP toegewezen maar dat maakte niets uit, na 28 uur lag de router er weer uit. De pc's heb ik toegevoegd bij mac adress control zodat ik de beveiliging uit kon zetten, dit maakte ook geen verschil.

Ik heb nu de router een static IP gegeven en dhcp uit, eens zien hoe lang hij het nu uithoudt. Het is iig wel behoorlijk irritant dat je die router steeds moet resetten.
 
Idd, nou ja ik heb zojuist de pc's zelf een IP-adres gegeven en de DHCP op de router uitgezet...ik zie wel..laat even weten hoe het gaat bij jou! Kreeg van Sweex ook nog een mail dat ze de problemen aan het onderzoeken zijn en dat ik de site in de gaten moest houden voor firmware, maar dat wist ik al.

laterss
 
Ik heb de router vrijdagavond weer opnieuw aangesloten, de PC's een fixed IP gegeven en de DHCP uit, het gaat beter dan eerst. Internet is (pas :( ) 1x uitgevallen maar dit was snel verholpen door 30 sec. de stroom van de modem en router te halen....

Ben benieuwd wat er gebeurt als de IP-lease verloopt...
 
De IP-lease zal niet verlopen omdat je dhcp uit hebt gezet en de pc's een hard ip adres hebt gegeven.

Bij mij werkt het helaas niet, verbinding met de router valt nog steeds weg :(
 
Terug
Bovenaan