• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Digitale TV UPC (motoroal di3000 +surfboard) how does it work??????????

E

erik2111

ik ben sinds vorige week abbonnee geworden van UPC, de digitale telefoon en internet werken prima.
Alleen de digitale TV krijg ik niet aan de praat, ipv dl01-dl99 op het beeld te zien en daarna mijn username/passwoord in te voeren zie ik alleen een zwart schern met afentoe motorola logo en "DnnB".
Heb natuurlijk geprobeerd modem te resetten door opnieuw optestarten, kaneelversterkers er tussen geplaatst omk te kijken of signaal te zwak was, maar niks hielp.
DE upc klantenservice/helpdesk is blijkbaar alleen tijdens werkdagen te bereiken, en dan werk ik zelf dus heb ik geen mogelijkheid tot hulp. Heb geprobeert upc te mailen (enkele malen) maar wacht nog steeds op antwoord...

Weet iemand hier misschien hoe ik de dl01- tot dl99 op mijn motorola versterker krijg? is er een manier( code, toetscombinatie) bekent om de versterker de resestten ofzo? ben al paar dagen op interenet aan het zoeken, maar tot nog toe zonder resultaat.

alvast bedankt, greetz erik
 
Ik heb geen oplossing voor je, maar wel een opmerking.
De settopbox (digitale tv ontvanger/decoder) moet een retoursignaal naar UPC kunnen sturen.
Omdat de meeste versterkers die wij hebben geen retoursignalen doorlaten moet je die niet gebruiken.
De settopbox dus rechtstreeks aansluiten zonder versterker en zo kort mogelijke goede coaxkabel.
 
had de stc in eerste in stantie zonder signaal versterker aangesloten, toen deed ie niks, daarna met versterker geprobeert maar geen verschil...nog steeds de code dnnb ipv. dl01-dl99............
 
Als een dtv kast niet wil laden dan heeft dat te maken met onvoldoende of onvolledig signaal.
- Waar komt de kabel je huis binnen.
- Hoeveel meter zit er tussen dat ie binnen komt en je stc (decoder) (hoe minder hoe beter)
- zitten er splitsingen tussen (probeer eerst rechtstreeks)
- zit er een versterker tussen (de meeste versterkers laten geen retour door dus die er eerst tussen uit)

Als dit allemaal goed is, zit er dan nog een tv/radio wcd tussen (in de meeste woonkamers het geval)
haal die er tussen uit en sluit je stc rechtstreeks op die kabel aan.

Wat voor stc heb je ? Met een los modem ? is die wel online ?
Voor de eerste download dl00 - dl99 heb je die niet nodig maar als die al niet online komt, dan komt de stc zeker niet online.
 
zover ik weet zit alles goed...alleen de eerste keer dat ik de stc aanzetten kreeg ik wel de dl01-dl99 maar viel tijdens dit downloaden mijn stekkerdoos uit, dus kreeg de versterker geen stroom meer. sinds dien krijg ik als ik de stc aanzet alleen de code dnnb/motorola logo ipv de download codes... dus heb geen idee wat hier het poibleem is. oja gebruik geen signaalversterker, heb een zwarte surfboard modem en een motorola dvi300 versterker. is inderdaad aangesloten op wcd, maar als ie eerste keer wel code kreeg, lijkt me dat daar geen probleem ligt..maar eerder misschien iets bij upc registratie of misschien resetten van versterker (foute info eerste keer gedownload ofzo, bij handleiding staat dat er stroom moet blijven tijdens eerste keer downloaden van codes), waar ik nog geen mogelijkheid voor heb gevonden...
 
Het lijkt erop dat je box zwaar gecrashed is door die stroom onderbreking.
Meestal is dat geen probleem en begint ie de volgende keer gewoon van voor af aan.
In uitzonderlijke gevallen, ik zie ze vaker dan je denkt, is het voor die kast einde actie en moet je gewoon een nieuwe hebben. De kast moet retour upc om geflusht te worden en wordt dan weer naar een volgende klant gestuurd.

In jou geval is er dus een nieuwe box nodig.
Je kunt een afspraak maken om een monteur langs te laten komen. Als het niet jouw fout is dan hoef je die ook niet te betalen. In dit geval doet de decoder het niet dus dat is niet jouw fout. (niet verklappen hoe het komt dat de decoder het niet meer doet natuurlijk). Daar hoef je zelf niet bij te zijn, als er maar iemand is om de deur open te doen, de buurvrouw, je moeder of een bekende.

Suc6
 
oke bedankt, zal proberen een installateur langs te laten komen!
 
Terug
Bovenaan