digitale tv stoort als ik op internet ga

J

john334455

wie heeft hier misschien een antwoord op, als ik digitale tv aan het kijken ben en iemand in huis gaat het internet op dan stoort (geblokt beeld en veel gekraak) het gelijk op het digitale tv, als je dan analoog gaat kijken is het probleem weg maar moet niet de bedoeling zijn. Waar zou dit aan kunnen liggen.

gr John
 
Hmm als je een splitter hebt moet deze wel van upc zijn of je moet een hele goeie hebben. Verder moeten al je kabels in orde zijn. Sjek deze van alle tv`s even na. Het beste is ook om dikke VASTE kabels te gebruiken ( zonder stekkers te monteren ). Is dit in orde kijk dan even bij de box waar tv en internet bij elkaar komen. Hier moet namelijk ook alles goed zitten. En als laatste middel: heb je de nieuwste software versie 1.93? ik heb namelijk ook gezijk gehad met internet en tv maar bij een versie of 3 terug.

youri
 
inzane19 zei:
En als laatste middel: heb je de nieuwste software versie 1.93? ik heb namelijk ook gezijk gehad met internet en tv maar bij een versie of 3 terug.

youri

Hoi,

Zou je me misschien kunnen vertellen welke software je bedoelt? en waar kan ik dat nakijken?

Thanks! :6
 
Het gaat om de software (firmware) in je mediabox.
De versie kun je zien via: Menu, Instellingen, Diagnose.

De Laatste nieuwe firmware versies zijn: Thomson versie 1.93 en Pace versie 1.69.4.109.

Voor allerlei info, oa over hoe firmware geforceerd updaten naar de laatste nieuwe versie:
FAQ - UPC Digital TV
 
Laatst bewerkt door een moderator:
D@Loup zei:
Hoi,

Zou je me misschien kunnen vertellen welke software je bedoelt? en waar kan ik dat nakijken?

Thanks! :6

op de mediabox: menu --> instellingen --> diagnostiek. Daar zie je de software versie.

Overigens kan dat niet de oorzaak van je probleem zijn, aangezien storing bij tegelijkertijd gebruik van een ander kabelprodukt (chello/ voip e.d.) aan de splitsing van het signaal ligt, en dat gebeurt in je woning. Ik zou je aanraden om de BHI (binnenhuisinstallatie) eens te checken en eventueel de splitter en/of bekabeling te vervangen.
 
Stop eens met kritiek de mond snoeren! Je lijkt UPC wel! Hier kun je echt geen krtiek leveren op UPC zeg!

Ik heb een hele informatieve site tegen UPC maar dat mag niet....
 
Ik heb wel storing op tv met internetten, maar dan juist analoog 1,2,3 .... eigenlijk de reden dat ik juist digitaal heb genomen (die weer zijn eigen probs kent, bijv. het veel aan/uitschakelen van de box)
 
als de antennekabel dicht langs de utpkabel loopt heb je storing ( digitaal en analoog), het is dus zaak de kabels vanaf de splitter gelijk zover mogelijk uit elkaar te leggen. :6
 
Terug
Bovenaan