• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Digitale tv decoder

N

NTT

Ben je verplicht die mediabox te gebruiken? Ik zit eigenlijk helemaal niet te wachten op dat appraat, met zijn eigen afstandsbediening, ik vind het geen vooruitgang, als ik digitale tv wilde kocht ik wel een tv met een digitale "tuner" erin mijn eigen tv heeft een perfecte anstandsbediening.. Films on demand en dat soort onzin heb ik ook geen interesse in.

en als je hem _moet_ gebruiken;
Is het apparaat doorlusbaar op scart (ik neem aan dat ze het zo aan willen sluiten) zodat ik niet stekkers hoef te wisselen om tv te kijken.
Moet je de tv in de buurt zetten van de plaats waar de kabel het huis binnenkomt zoals bij de kabelmodem? Ik heb mijn tv aan de andere kant van het huis staan van waar de kabel binnenkomt namelijk.
Hoeveel gaan meerdere decoders kosten om op andere tvs te kunnen kijken? Ik kan nu overal waar ik wil tv kijken, zelfs in bed. Ik denk dat een heleboel mensen niet blij gaan zijn als dat niet meer kan, ook dat zou een beperking zijn van de huidige mogelijkheden van de tv kabel.
 
NTT zei:
Ben je verplicht die mediabox te gebruiken?
Nee, natuurlijk ben je niet verplicht om de mediabox te gebruiken. Maar als je dat ding niet wilt gebruiken dan neem ik ook aan dat je geen digitale abbolement wil hebben. De anneloge abbolement wordt wel een paar zenders minder. Dus het is maar wat je wit gaan doen.
 
Ligt eraan welke zenders minder, maar als er wat van die turken of muziekzenders weggaan, ben ik meer dan blij om het apparaat niet te gebruiken.

En die digitale decoder die "alle abonnees" gaan krijgen kun je in de kast leggen om stof te verzamelen?
 
Je moet wel rekening mee houden als je de mediabox aan neemt dan krijg je dus ook een digitale abbolement. En als je dan niet wil dan ken je hem maar beter wijgeren.
 
NTT zei:
als ik digitale tv wilde kocht ik wel een tv met een digitale "tuner" erin

Als jij een TV kent die een digitale tuner heeft en die ook nog compatible is met UPC hoor ik het graag, maar volgens mij bestaat die niet. Lijkt me ook lastig zolang elke kabelboer in NL een eigen standaard heeft voor de doorgifte van digitale TV.
De Mediabox is dus de enige manier om digitale TV via UPC te komen. Ook bij alle digitale TV concurrenten zul je een decoder nodig hebben. OK, als je analoge TV voldoende vind is dat jouw keuze, maar persoonlijk vind ik het beeld van digitale TV zoveel beter dat ik niet meer zonder wil ookal zou digitale TV niet meer zenders en video on demand bieden.

Je overige vragen zijn terechte vragen waar ik benieuwd ben met welk antwoord UPC gaat komen (bijv. de mogelijkheid en prijs van extra decoders). Want ja, voor digitale TV heb je in principe een decoder per TV nodig als je tenminste tegelijk naar diverse kanalen wilt kijken.
Vooralsnog heb je echter je digitale signaal naast je analoge signaal, dus je kunt op alle andere TVs altijd je analoge signaal nog blijven gebruiken.
 
Prima, als het dus een puur optioneel testje van UPC is, dan zal ik de decoder dus gaan weigeren. Ik heb er totaal geen behoefte aan, die paar extra scherpe pixels beeld wegen bij mij niet op tegen de nadelen die digitale tv met zich meebrengt, misschien ooit in de toekomst nog eens, als er een standaard voor digitale tv komt, en digitale tv toestellen verkocht gaan worden. Als ik een kastje op mijn tv wilde hebben en beter beeld, zou ik wel allang een schotel hebben, een kennis van me heeft dat ook.
 
Volgens mij krijgt iedereen een Mediabox en als wij een paar jaar verder zijn stopt UPC met het doorgeven van het analoge signaal.  De EU en EBU wil dat alle Europese landen naar digitaal overstappen.  Analoog is nu miet meer van deze tijd.  Het is hetzelde als toen Nederland van  zwaart/ Wit naar kleuren televisie overging.  Digitaal wordt het nieuwe standaard.

Een TV met digitale tuner kan uitsluitend voor DVB-T (Digitenne/ KPN) gebruikt worden.
 
Een zwartwit/kleuren tv kon je tenminste nog gebruiken op hetzelfde signaal, het enige verschil waren zwartwit of kleuren. De achterliggende techniek kan denk ik 90% van de mensen minder dan niets schelen, zolang ze maar een kabeltje achterin hun tv kunnen steken en tv kunnen kijken. Andere kabelproviders in Nederland heb ik nog niet gehoord over dit soort fratsen, waarom UPC wel? Een schotel begint toch aardig interessant te worden zo, als je toch al een kastje moet gebruiken zelfs voor kabeltv is er geen reden meer voor de kabel.
 
NTT zei:
Een zwartwit/kleuren tv kon je tenminste nog gebruiken op hetzelfde signaal, het enige verschil waren zwartwit of kleuren. De achterliggende techniek kan denk ik 90% van de mensen minder dan niets schelen, zolang ze maar een kabeltje achterin hun tv kunnen steken en tv kunnen kijken. Andere kabelproviders in Nederland heb ik nog niet gehoord over dit soort fratsen, waarom UPC wel? Een schotel begint toch aardig interessant te worden zo, als je toch al een kastje moet gebruiken zelfs voor kabeltv is er geen reden meer voor de kabel.

Zeur nou niet zo. Ik zou het kastje gewoon aannemen, het is gratis en maakt gewoon onderdeel uit van je kabelabonnement. Als je het niet wilt gebruiken doe je het toch lekker niet! Dat jij niks gehoord hebt over andere kabelaars ligt toch echt aan jou. Bij CAIW ging ook vrijwel iedereen over op digitaal en werd het analoge pakket beperkt tot (voorlopig) 24 zenders. Abonnees daar moesten nog 10 euro ook betalen voor verzendkosten van de decoder. Bij UPC geven ze het kastje gratis.

Je kan gewoon analoog blijven kijken op je TV met je favoriete afstandbediening, ook met aangesloten decoder eronder. Daarnaast is het voor de overige TVs in huis niet nodig om over een kastje te beschikken aangezien je daar gewoon analoog kan blijven kijken. Kies je voor de schotel, digitale tv via ether of digitale tv via ADSL dan kan je dit niet.

Je kan de ontwikkelling niet tegenhouden. Voor welke tv aanbieder je ook kiest, je zal er altijd een kastje bij gaan krijgen. UPC maakt het je makkelijk door hem gratis aan je te leveren.
 
Ik ga het zeker niet gebruiken, en zal het kastje netjes in de kast leggen tot het moment dat analoog verdwijnt, HDTV moest het 10 jaar (of langer) geleden ook helemaal gaan maken, en is nu nog steeds in de test(/fabrikanten-ruzieen-over-standaarden) fase. Breedbeeld heeft er ook jaaaren over gedaan om een 50% gebruikers basis te krijgen, dus het zal wel even duren allemaal.
Ik heb van UPC ook nog niets gehoord over digitale TV, niet via een brief, niet via wat dan ook, het enige nieuws wat ik erover weet komt uit dit forum, en niemand die ik ken en in mijn stad woont heeft iets gehoord van UPC over digitale TV, dus misschien horen wel wel bij de groep die nog lang moet wachten op digitale TV. Ik zal er niet wakker van liggen alvast. ::)
 
Terug
Bovenaan