Digitale decoder e48/52

Status
Niet open voor verdere reacties.
T

tobbert1983

Goededag

Sinds een paar weken valt mijn tv signaal regelmatig weg met de melding e48/52. Het probleem is langzaam steeds erger geworden, het gebeurd nu om de 5 a 30 minuten. Ik ben al een tijdje bezig om het probleem op te sporen maar krijg het niet gevonden. Ik zal even uitleggen wat ik allemaal gedaan heb zover.

1. Mijn decoder (humax 5200c) geupdate naar de nieuwste firmware.
2. Splitter verwijderd en rechtstreeks op de wand aangesloten.
3. Ik heb twee coax kabels liggen. Eén voor de tv en eén voor de radio.
Deze heb ik omgewisseld. Het is goede kwaliteit coax kabel beide ongeveer 8 meter lang. De signaal weergegeven in de decoder is uitstekend.
4. Ik had nog een oude philips digitale onvanger liggen waar ik mee heb kunnen testen maar ook hier e48/52.
5. Verschillende smartcards geprobeerd.
6. Ik heb de wanddoos opengeschroefd en gekeken of ik hier iets kon vinden maar dit zit gewoon prima aangesloten.

Heeft er iemand nog suggesties om te proberen? B.v.d
 
Wanneer een ontvanger direct op het AOP is aangesloten en de coax vervangen is kun je zelf vaak niet veel meer doen. Of het signaal komt niet helder binnen, al geeft de decoder zelf aan dat het signaal in orde is. Uiteraard kan het ook de tuner van de humax zijn welke niet goed werkt. Ik vermoed dat de andere, Philips ontvanger een DCR - 2020 is, deze zijn nu flink verouderd. Om 100% uit te sluiten dat je decoder in orde is kun je hem natuurlijk testen op een werkende aansluiting bij iemand anders. Ook kun je er voor kiezen om een monteur van Ziggo te laten langskomen, de stappen die je hebt doorlopen zijn ook de stappen welke ziggo vraagt om uit te voeren. Als de monteur constateerd dat de decoder defect is en deze komt van ziggo af zal deze indien mogelijk direct, anders asap worden vervangen.
 
Op mijn pc heb ik ook een digitale tv ontvanger en die heeft dezelfde kuren maar dan uiteraard zonder e48/52 melding dus ik ben er vrij zeker van dat het niet de humax is. Ik vind het wel vreemd dat analoge wel gewoon prima werkt. Komt dat waarschijnlijk omdat digitale tv gewoon meer data verkeer heeft? Ik denk dat ik maar een monteur ga proberen te regelen. Bedankt voor de info.
 
Het is goede kwaliteit coax kabel beide ongeveer 8 meter lang.

Maar is het ook een kabelkeur kabel.
Daarmee weet je dat invloeden van bijvoorbeeld 4G worden buitengesloten.

Met een 'ouderwetse' goede kabel weet je dat niet.
 
Hier staan de technische gegevens van de kabel. https://www.hirschmann-multimedia.nl/portals/0/docs/productspecs/koka799(nl-k).pdf Daarbij gebruik ik deze stekkers
hirschmann-antenne-stekker-aansluiting-iec-male.jpg


Ongeveer 6 jaar geleden heb ik onze tegelvloer eruit gekapt en toen een sluif in cementdekvloer geslepen van de wanddoos naar de tv and stereo. Daar heb ik een pc buis in gelegd met daarin 2 van deze kabels en daar is er een tegelvloer overheen gelegt.

Vlakbij de voordeur zit de aansluiting van de wanddoos en ook het kruipluik. Als ik in de kruipruimte kijk dan zie ik de kabel lopen die naar de wanddoos loopt. Ik heb er een beetje aan zitten schudde om te kijken of het storing veroorzaakt maar het beeld valt niet weg. Ik zou zelf denken dat het voor in de kast moet zitten. Ik woon in een rijtjeswoning en volgens mij gebruiken we allemaal 1 lijn maar als dat zo zou zijn dat hadden meer mensen er last van moeten hebben neem ik aan. En das niet het geval.
 
Ok heb je ook al eens de kabel geprobeerd die niet onder je vloer loopt? Dus gewoon even met een goede kabel( die je nu ook gebruikt incl. stekkers) naar je tv( liefst zo kort mogelijk) dus niet die kabel die onder de vloer doorloopt..
Probeer dan eens aub.
Probeer ook eens de zenders opnieuw te laten zoeken.
Heb je analoog wel goed beeld? Ned 1HD ontvang je neem ik aan wel of die ook niet?
Box ook eens even herstarten maar dat zal het wel niet zijn.
Splitters eruit en even met een nieuwe kabel( niet die onder je vloer) vanaf je tv aansluiting(AOP) naar je tv gaan. Zenders opnieuw zoeken en kijken of je beeld hebt.
Anders zou ik toch eens even kijken of je bij de buren mag testen.
Je zegt dat je signaal sterkte goed is.. wat voor waarde geeft die dan aan? Dan neem ik aan dat ie ook alle zenders vindt..
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan