• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Digitale channels sorteren

Status
Niet open voor verdere reacties.

eurban

Forum Gebruiker
Berichten
17
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Sinds week 43 in bezit van een nieuw Sony bravia kdl40hx750 en
Neotion module.

Op de de Tv en module is de laatste software update aanwezig.

De optie voor het sorteren van de digitalen kanalen is Greyed out

Na selecteren de melding : Bij de huidige provider zij geen instellingen nodig

heeft er iemand ervaring me, wordt dit geblokkeerd door Ziggo ?

bij voorbaat dank
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Sinds week 43 in bezit van een nieuw Sony bravia kdl40hx750 en
Neotion module.

Op de TV en module is de laatste software update aanwezig. De optie voor het sorteren van de digitalen kanalen is Greyed out. Na selecteren de melding : Bij de huidige provider zijn geen instellingen nodig. Heeft iemand hier ervaring mee, wordt dit geblokkeerd door Ziggo?

Blokkeren is een groot woord, maar Ziggo heeft er inderdaad voor gezorgd - door de ontwikkelaars van de firmware bij Sony onder druk te zetten - dat je de kanalen niet meer kunt sorteren. Volkomen onacceptabel natuurlijk dat een kabelaar eventjes gaat bepalen dat jij bepaalde normale functionaliteiten van een TV toestel dat jouw eigendom is niet mag gebruiken, maar zo is het wel.

Workaround: je kunt het toestel resetten naar fabrieksinstellingen en dan de setup opnieuw doorlopen en daarbij een ander land kiezen. Deze idioterie van het niet mogen sorteren van de kanalen in de basislijst bestaat voor zover ik weet alleen in Nederland, dus als je een ander land kiest is de sorteeroptie naderhand wel beschikbaar. Je hoeft geen andere interface taal te selecteren, deze kan dus gewoon Nederlands blijven.
 
Bedank,

Ga dit vanavond ff uitvoeren
 
Je kunt ook bij het installeren alles op nederlands laten en bij de kabel keuze upc kiezen in plaats van ziggo. Je zult zien dat je dan ook zelf weer mag sorteren :)

Het enige is wel dat dan SD kanalen niet automatisch door de HD kanalen worden vervangen (bij ned 1,2,3 bijvoorbeeld), maar dit kun je nu zelf aanpassen :wink:
 
Het werkt :)

bedank
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan