DELTA Fiber bereikt 1,5 miljoen huishoudens met snelste netwerk van Nederland

Johnny54

Moderator
Berichten
19.409
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Delta Fiber heeft met zijn razendsnelle uitrol van glasvezel nu 1,5 miljoen adressen bereikt.
Delta 1.5 mlj.jpg

Met het behalen van deze mijlpaal heeft nu 18 procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot het allersnelste netwerk van Nederland.

Lees meer
 
Het is wel altijd zo dat daar waar Delta ligt geen KPN op het netwerk van Delta actief gaat worden. Ook de dochterondernemingen van KPN niet.

Er is een grote MAAR.... en dat is KPN ten alle tijden waar Delta of Efiber aanwezig is ook kan gaan leggen. Dat mag de gemeente volgens de telecomwet niet weigeren. De gemeente is zelfs verplicht om KPN ook te laten leggen ook al ligt daar al de kabels van Delta,Efiber.
Dat heet volgens mij een gedoogplicht. Hoe dan ook dan krijg je dus dat je meerdere aansluitingen kan krijgen in je woning.

https://wetten.overheid.nl/BWBR0033348/2013-04-01
 
De vraag is ook wat doet een Odido nu op het Delta netwerk? Immers een KPN en hun dochterondernemingen gaat daar niet op actief worden. Denk dat mensen ook hierop moeten letten voordat ze zomaar in stemmen met de aanleg van Delta. Ja..jullie willlen aanleggen maar welke providers komen daar dan Gegarandeerd op actief?
Kennelijk komt Odido daar dus wel bij.
Zie ook tekst hieronder:
https://community.odido.nl/nieuws-552/glasvezeluitbreiding-delta-fiber-353031

Heb postcode check gedaan in een gemeente hier in de buurt. 2 Gbps internet voor 45 Euro( eerste 8 maanden) Daarna 60 In de maand.
Ze bieden in die gemeente dus ook 2 Gbps aan..

Maar goed als je dan in deze gemeente kijkt dan heeft KPN maar een paar wijken voorzien( is al jaren geleden) van glasvezel maar er gebeurt al jaren hier verder niks. Velen hebben geen glasvezel aansluiting. Delta gaat ook niks doen want KPN is al bezig geweest. Tsja dan kunnen die mensen die KPN hebben wel naar Delta gaan kijken maar dat lijkt dus nooit te gaan gebeuren daar waar KPN ligt zal Delta dus nooit komen( denk ik). Terwijl andersom wel..dus daar waar Delta ligt hebben mensen kans op 3 aansluitingen( KPN,DELTA en Ziggo).
Of is Delta ooit gaan leggen daar waar al een KPN netwerk lag? Volgens mij dus niet en gaat ook nooit gebeuren. Ook niet in een gemeente waar maar een gedeeltelijk KPN netwerk ligt( ene wijk wel de ander niet/ ene straat wel de ander niet /en alle flatgebouwen niet).
Eigenlijk ook weer niet fijn voor deze mensen want dan kunnen ze zich wel gaan blindstaren op bepaalde abo,s die aangeboden worden maar helaas zullen ze die nooit af kunnen nemen want ze zijn afhankelijk van het KPN netwerk( daar zijn ook weer verschillen in).
Delta kan nooit hun prijzen hanteren op het KPN netwerk dus zij zullen uiteraard nooit op het KPN gedeelte actief worden.


Vraag is ook wat Delta met die android decoder gaat doen en dan zal Odido zich ook achter de oren moeten krabben of ze gaan volgen.
 
Laatst bewerkt:
Zeg nooit, nooit,
Niemand weet wat de toekomst gaat brengen.
 
Terug
Bovenaan