Delta en Caiway testen tijdens EK voetbal NPO 1 UHD

Provider Forum

Officieel account
Berichten
79
Providers Delta en Caiway gaan tijdens het EK voetbal de tijdelijke zender NPO 1 UHD testen. Klanten met interactieve tv kunnen vanaf 14 juni een maand lang toegang krijgen tot de zender via kanaal 999.

1718111577955.png


Lees verder ...
 
Wat ik zie bij familie en buren is dat Caiway en Delta NPO 1 UHD doorgeven in 1080i.
Dat mag dus geen UHD heten.
 
Dat is een aanname op niets gebaseerd. Ik ben ook wel benieuwd hoe je dat met het blote oog kan zien.

EK wordt door de Duitse TV doorgegeven in 1080P/HLG. Een fake UHD dus. Verschil met 4K is dus niet te zien omdat er helemaal geen 4K is. Op z'n best zou je het HD Ultra of HD Extra of zoiets mogen noemen. Zoiets wordt misleiding van consumenten genoemd.
 
EK wordt door de Duitse TV doorgegeven in 1080P/HLG. Een fake UHD dus. Verschil met 4K is dus niet te zien omdat het er niet is.

Nou en of dat het te zien is, 4K resolutie is 3840x2160p en dat verschil zie je direct terug in de scherpte.

Het is juist HDR waarvan ik vind dat het niks toevoegt. Een beetje zoals bij 3D a 10-12 jaar geleden, sommige mensen vonden het geweldig, veel mensen zagen het niet eens of kregen hoofdpijn. Dan weet je al dat zo'n systeem kansloos is.
 
Ik ben het helemaal met je eens. Alleen bij het EK Duitsland ga je het niet zien simpel weg omdat het er niet is.

Het verschil tussen HD en 4K is prima te zien alleen gaan de aanbieders met de term UHD onterecht aan de haal. Zoals al gezegd wordt het EK signaal in HD aangeleverd en niet in UHD.
 
Laatst bewerkt:
Dat is een aanname op niets gebaseerd. Ik ben ook wel benieuwd hoe je dat met het blote oog kan zien.
Juist met snelle beeldwisselingen is het verschil tussen P en I goed te zien. Daarom kozen zenders met veel sportcontent en bijvoorbeeld ook de Duitse publieke omroepen langere tijd voor 720P in plaats van 1080i.
 
Terug
Bovenaan