Decoder via SCART én RF aansluiten?

Status
Niet open voor verdere reacties.

patrick77

Forum Gebruiker
Berichten
3
Hallo,
Ik zit met een mss een rare vraag. Ik heb onze "oude" humax decoder IR-FOX aangesloten op de TV van mijn kleine zoon. Vanuit het cai-punt gaat een RF kabel naar de decoder. Vanut de decoder heb ik momenteel zowel een RF kabel alsook een SCART kabel aangesloten. Het beeld is perfect. Echter, verwijder ik de antennekabel (zo staat het eigenlijk in het voorschrift) tussen TV en decoder, wordt het beeld erg verstrooid.

Het is toch zo dat alleen de SCART voldoende moet zijn van decoder naar TV. Ik hoef namelijk geen analoog signaal. Of denk ik nu totaal fout?
 

Riparius

Forum Gebruiker
Berichten
3.945
Hallo,
Ik zit met een mss een rare vraag. Ik heb onze "oude" humax decoder IR-FOX aangesloten op de TV van mijn kleine zoon. Vanuit het cai-punt gaat een RF kabel naar de decoder. Vanuit de decoder heb ik momenteel zowel een RF kabel alsook een SCART kabel aangesloten. Het beeld is perfect. Echter, verwijder ik de antennekabel (zo staat het eigenlijk in het voorschrift) tussen TV en decoder, wordt het beeld erg verstrooid.

Het is toch zo dat alleen de SCART voldoende moet zijn van decoder naar TV. Ik hoef namelijk geen analoog signaal. Of denk ik nu totaal fout?

Dit is een vreemd probleem. Je idee dat er geen (doorlus)coaxkabel nodig is tussen de Humax en de TV is volkomen correct als je geen belang meer stelt in analoge TV ontvangst via de ingebouwde analoge tuner van de TV. Uitsluitend de SCART kabel tussen de TV SCART uitgang van de Humax en de (eerste) SCART ingang van de TV voldoet.

Ik vermoed dat de coaxkabel die je nu gebruikt om de Humax op de CAI wandcontactdoos aan te sluiten niet in orde is. Vervang deze coaxkabel door een andere en kijk wat er dan gebeurt.

De verklaring voor de huidige situatie kan zijn dat de ommanteling van de huidige coaxkabel tussen het CAI aansluitpunt en de decoder niet goed is aangesloten waardoor je een 'zwevende' aardverbinding hebt. Door tevens het doorluskabeltje naar de TV aan te sluiten hef je deze zwevende aardpotentiaal op waardoor het wel goed werkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan