Decoder boven aansluiten op tv kan dat?

M

mdlrvl

Wil digitale tv nemen van UPC, maar wil het rechstreeks aansluiten boven, UPC zegt dat dat niet kan een dat ik hem rechtstreeks beneden moet aansluiten. Klopt dat?

Dus beneden kable gesplitst voor tv beneden en boven, wil boven de decoder neer zetten.

Alvast bedankt.
 
Er is een verschil tussen het kan niet en het niet proberen.

Probeer het gewoon zou ik zeggen. Bij mij thuis is de boel ook niet helemaal officieel aangesloten omdat de kabel aansluiting heel ergens anders zat dan mijn TV. Alles werkt prima.

Verder kan je er altijd een draadloze zender van zo'n 40 euro aan hangen (Marmitek bijvoorbeeld) en dan kan je nog zappen ook... (Ook handig voor een 2de TV)
 
Ik zou het zeker moeten weten, eenmaal in huis en je zit a jaar vast aan dat ding. Mij zoon will het op zolder hebben, ik heb geen ruimte meer beneden.
 
Het kan wel, mits goed aangesloten.
Je moet ervoor zorgen dat de kabel waar je de decoder aan gaat hangen rechtstreeks naar boven gaat vanaf de splitter die je van UPC krijgt. Je kan niet een eigen antenne versterker gebruiken, tenzij die 2-weg is om het retour signaal te verzenden.

ps: Je hebt 1 maand try&buy.. dus bevalt het niet binnen 1 maand meteen opzeggen.
 
Ik heb wel een keer digitale gehad maar had het beneden een via a splitter naar boven, naar aanleiding van jouw post zie ik dat ik het beter kan vergeten. Bedankt.
 
Try and Buy is alleen voor Chello en Telefonie, heb gisteren nog even gebeld en gevraagd.
 
Alle apparatuur, of het nu een decoder of een kabelmodem is kan in principe overal in huis aangesloten worden.
UPC neemt echter alleen verantwoordelijk op aansluitingen die direct op het afnamepunt zijn aangesloten. Dit punt ligt normaal in de meterkast.

Hoe dan ook, het gaat bij het aansluiten van de apparatuur on 2 zaken:
1) het retour signaal
2) de signaal sterkte.

verduidelijking:
1: Het retoursignaal is het signaal dat van het modem of de STC (decoder) terug naar UPC wordt gestuurd. Dit maakt deel uit van het DOCSIS protocol, waar ook de STC zich van bedient. Als dit retour signaal wordt onderbroken kan het systeem niet 'online' komen, en zul je niet kunnen internetten of digitaal televisie kijken. Het is dus van belang bij het aansluiten van splitters e.d. erop te letten dat dit retoursignaal niet gestoord of onderbroken wordt.

2: De signalen op de kabel, zowel de analoge als de digitale zijn RF signalen (= Radio Frequent). Net zoals je radio in de auto kan storen als je door een tunnel rijdt of de antenne niet goed is gericht kan het signaal op de kabel ook gestoord raken. Er is dan sprake van ruis.
Ruis kan door een aantalzaken worden veroorzaakt, zoals de aanwezigheid van andere kabels waar stroom door loopt. Ook weerstand van de kabel zelf veroorzaakt ruis. Hoe langer de kabel, hoe meer ruis dus. Het gevolg van ruis is dat het (tv)signaal moeilijker wordt te onderscheiden. Het signaal wordt dus zwakker.
Hoofdveroorzaker van ruis en daaruit volgende signaalzwakte is echter de splitter. Zorg er bij het bekabelen van je huis dus voor dat je zo min mogelijk splitters gebruikt.
Mocht het signaal toch te zwak worden dan kun je het versterken door middel van een signaal versterker.
Signaalzwakte kan worden herkend aan 'sneeuw' op analoge TV, en op digitale TV als blokken of het flikkeren van het beeld, en bij internet kan het het kortstondig wegvallen van de verbinding veroorzaken.
Als je een signaalversterker gebruikt moet je er goed op letten dat je het retour signaal niet onderbreekt.
Je hebt hiervoor een zogenaamde 2-weg versterker nodig.
Een waarschuwing vooraf echter; 2-weg versterkers zijn moeilijk te krijgen, maar vooral erg duur. Reken op 60 euro of meer voor een 2-weg versterker. Goed voorbeeld van een 2-weg versterker is de Axing BVS 3 - 65 (te vinden o.a. op www.conrad.nl)

Samengevat:
met een goede installatie met zo min mogelijk splitters is het perfect mogelijk om de STC of het kabelmodem op elke gewenste plek in huis aan te sluiten. Desnoods kan het signaal versterkt worden (vanaf het afnamepunt) met een 2-weg versterker.

Veel succes en kijkplezier!
 
Bedankt, zal alles goed lezen, ook de verschillende mogelijkheden met aansluiting met draadloze zender etc. Bedankt nogmaals voor jullie reacties.
 
Terug
Bovenaan