Deco M4 raakt regelmatig in de problemen na bijv onderhoud door ziggo

janvdv

Forum Gebruiker
Berichten
64
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Vannacht heeft er onderhoud plaatsgevonden op het Ziggo netwerk. Ik kreeg op mijn laptop vanochtend keurig de verbinding... maar de bedrade next Mediaboxen waren volledig qua netwerkverbinding de weg kwijt. En ben dus de boel opnieuw gaan opstarten. Dit moet helaas in een volgorde. Het lijntje naar de deco's loskoppelen. Deco's uit... modem uit en weer aan. Wachten tot de mediaboxen weer netwerk hebben en daarna de hoofd deco aan.

Deco weer aansluiten en aan.... wachten --> verbinding ok
Deco 2 aan... Toen verloor de hoofd deco zijn verbinding en zag ik dat de deco ineens dhcp was gaan spelen.

Dus de procedure weer herhaald en na een uur verder was alles weer up&running.

Heeft iemand ook de ervaring dat de deco's ineens dhcp'tje aan het spelen zijn?

Modem (connectbox) fungeert (nog) als router hierop staat wifi uit en is dhcp. Ik reserveer wel ip adressen voor de camera's en de vaste apparaten zoals mediaboxen.
Voor de "losse apparaten" reserveer ik een bereik van 192.168.0.50 - 100. De camera's en vaste apparaten krijgen gereserveerde adressen hier buiten om binnen (uiteraard) 192.168.0.

192.168.0 is nog een "erfenis" van de vorige router. Toen stond de connectbox nog in bridgemodus. Voor de deco's heb ik de CB een fabrieksreset gegeven en is sindsdien weer router. De ip reeks van mij wijkt dus af van wat de connectbox standaard aanbied. (Mijn eigen range staat ook gedefinieerd in de connectbox).

Ik denk er aan. De CB weer in bridge te zetten maar weet niet of de DHCP van de Deco's makkelijk aanpasbaar is. Ik heb geen zin de camera's om te configureren aangezien de applicatie hier op ingericht is.

Iemand een suggestie? Alvast bedankt.
 
Terug
Bovenaan