De ventilatie is de gehele dag hoorbaar

wappie

Forum Gebruiker
Berichten
852
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb mijn Horizon Mediabox (GW-7400) al vanaf 2012 en is nog steeds mijn eerste Horizon (nu Mediabox XL).
Wat me begint op te vallen is dat de ventilatie de laatste tijd bijna de gehele dag hoorbaar is en ook behoorlijk warm blijft. Heb al pootjes gemaakt van flexibel schok werend materiaal op de bestaande pootjes zodat ook de warmte aan de onderzijde makkelijker weg kan. Ondanks deze aanpassing blijft hij de ventilatie opstarten ook al staat hij op standby. Energie verbruik staat op hoog omdat ik regelmatig op afstand opnames inplan. Ik kan mijn hand erop houden maar hij is behoorlijk warm. Mischien dat er stof aan de binnenzijde zit maar heb. zal hem straks nog eens goed doorblazen
 
Doorblazen kan inderdaad helpen. Had het een tijdje terug met mijn vorige box ook. Na het doorblazen geen last meer van gehad.
 
Sinds 25 Maart 2021 Media box XL ontvangen. Viel mij gelijk al op dat de ventilator constant blijft draaien. Aan de reacties te lezen van andere gebruikers schijnt dit een veel voorkomend probleem te zijn. Heb begrepen dat er weinig aan te doen is, daarom schakel ik de stroom uit als ik de Media box XL niet gebruik want dat heeft tot gevolg dat het stroomverbruik ook omhoog gaat.
 
Dat die constant draait is niet de bedoeling. Ik heb in 6 jaar tijd ongeveer drie XL's versleten die na verloop van tijd ook continu gingen blijven blazen (echt standje vliegtuig zelfs op een gegeven moment). Ik zette hem ook altijd 's nachts van de stroom want het is een echte stroomvreter inderdaad. Maar als hij continu draait zou ik het even melden aan @Webcare Ziggo en een vervangen exemplaar vragen.
 
Lijken me allemaal redenen om de verplichte hardware van Ziggo af te schaffen. Als je zelf hardware aanschaft, kun je tenminste op kwaliteit letten en niet alleen een lage aanschafprijs. Want het stroomverbruik hoeft ziggo niet te betalen. Ik heb nog een Humax 5200 . Dat ding blijft ijskoud in slaapstand. En er zit geen hoorbare ventilator vanwege het energie zuinige ontwerp. Er zit volgens mij wel een ventilator in, maar je hoort normaal alleen de harddisk draaien. Het is dus wel mogelijk energiezuinig te ontwerpen.
 
Nog bedankt voor alle reacties. Zal MediaboxXL maar niet teug sturen want dan loop ik het risico dat ik weer geconfronteerd wordt met hetzelfde probleem als eerder vermeld. Dit is al meerdere keren gebeurd bij andere gebruikers van dit apparaat. Enigste optie is dus na gebruik het toestel geheel uit te zetten, dus de stroomtoevoer.
 
Je kan ook, vragen of ze eerst een andere box opsturen voor je deze weer terug stuurt. Hebben ze bij mij ook eens gedaan.
Want dit hoort natuurlijk niet.
 
Had eerder een verkeerde Mediabox (Humax) opgestuurd gekregen, deze nam niet op. Deze dus terug gestuurd, en kreeg dus deze MediaboxXL waarvan de Ventilator dus niet goed werkt. Ook deze zal ik terug sturen in de hoop dat de volgende MediaboxXL wel goed werkt. Keep my fingers crossed.
 
Volgens mij hebben alle Humax boxen een opname mogelijkheid. Bij de 5100 is dat echter extern op een eigen usb drive.
 
Volgens mij hebben alle Humax boxen een opname mogelijkheid. Bij de 5100 is dat echter extern op een eigen usb drive.

In het laatste geval kan het zo zijn dat in de Ziggo huurmodellen de USB is uitgeschakeld. Is bij andere mediaboxen ook het geval.
 
Terug
Bovenaan