De technische weg naar alle zenders in HD bij Ziggo

Ik schrijf niks over Ziggo en ik val niemand aan, ik geef alleen aan waar ik een probleem mee heb en inderdaad gebeurt het bij prime tv😎

Nee, jij schrijft ik heb gewoon te weinig bandbreedte en dit zegt genoeg. En op basis van de weinige info die jij hebt en geeft kun je die conclusie niet trekken.

Docsis (internet) streams en DVB-C (TV) streams zijn verschillend, zelfs al zou het hele docsis segment vol zitten in jou wijk blijft er nog steeds dezelfde vrije ruimte in de TV streams. Dus ook in dat opzicht zegt het helemaal niks.
 
Laatst bewerkt:
ja ok, ik vergeet iets erbij te schrijven,
als ik die storing heb geeft prime tv zelf aan van er is te weinig bandbreedte aanwezig dus dat zegt genoeg
over waar het probleem is, en inderdaad heb ik bij netflix geen enkel probleem.
 
Ik dacht vandaag van ik ga even een film kijken via prime video en na c.a. 10 minuten geen beeld meer, google gekeken enz, dus ik heb of had gewoon te weinig bandbreedte dus dit zegt genoeg.
Prime gebruikt aardig wat data in uhd kijken , klopt
 
ja ok, ik vergeet iets erbij te schrijven,
als ik die storing heb geeft prime tv zelf aan van er is te weinig bandbreedte aanwezig dus dat zegt genoeg
over waar het probleem is, en inderdaad heb ik bij netflix geen enkel probleem.

Ook dat zegt nog steeds niks want prime kan wel zelf een probleem hebben. Doe dan op z'n minst een snelheidstest om de paar minuten om te kijken wat je verbinding doet. Als die niet boven een paar Mbit uitkomt (bijv) Ja dan is er iets met je verbinding aan de hand. Hoeft overigens nog steeds niet bij Ziggo te liggen, maar als de halve wijk dit heeft en de signaal waardes van de modems zijn wel goed, ja dan zou het richting capaciteit kunnen gaan.

Maar maak daar een nieuwe thread voor aan, want het is mij niet helemaal duidelijk waarom je dit meld in de technische discussie over HD zenders.
 
De snelheid test is al een paar keer gedaan en is perfect en zodoende laat ik het hierbij,
fijne dag verder en bedankt voor je reacties, en prime tv gaat er gewoon af.
 
Nee er staat juist het tegenovergestelde. FTC oftewel ongecodeerde zenders blijven deels SD worden wel H.264/MPEG4 maar als je HD wilt heb je het TV start pakket nodig met een box of CI+ module maar uit jou verhaal begrijp ik dat je die al hebt. Dus waarom heb je dan problemen met NPO123 HD ? Of jou TV ondersteund geen H.264 maar dan kun je helemaal niks in HD kijken maar heb je ook geen beeld meer als bestaande SD naar H.264 gaat.
Dank voor je antwoord, zal het stukje nog een keer neerzetten wat ik bedoel.

"Daarom heb ik eigenljjk de pest een beetje in dat NPO 1,2 en 3 niet meer werken op 925 --> 927 als ik nu de Shuttle knop druk om 10seconden verder te gaan, zit ik 7seconden te wachten"

Daarom dus en of dat te maken heeft met een verouderde TV uit 2013 (UE40F7000SLXXN) dus goed 8 jaar die het nog goed doet weet ik ook niet en niet alleen dat maar ook het zappen is zo traaaaág 😒
 
Jou TV is HD en de DVB-C tuner ondersteund ook H.264. Maar je gaat toch niet naar NPO123 in SD kwaliteit kijken omdat het wat sneller zapt?

Je hebt een CI+ module voor alle gecodeerde HD zenders, maar NPO 123 in HD zijn ongecodeerd dus daar heb je die module niet voor nodig. Kortom enige traagheid moet in de software van jou TV toestel zitten. Je zou kunnen kijken of er een software update voor je TV en anders een box nemen. Die zappen bloedsnel.
 
gecodeerde zenders zappen wat langzamer dan ongecodeerde. maar daar is hier geen sprake van. zeker nu niet meer.
ook zappen tussen een frequentie maakt zappen bij digi tv langzamer.
het snelste gaat het dus, tussen 2 ongecodeerde zenders of met dezelfde codering op dezelfde frequentie.
 
Kortom enige traagheid moet in de software van jou TV toestel zitten. Je zou kunnen kijken of er een software update voor je TV en anders een box nemen. Die zappen bloedsnel.
of hardware die te oud is en daardoor traag reageert , TV uit 2013
 
je lijkt wel een fabrikant of provider die zich ergens achter verschuilt. er mankeert niets aan een tv uit 2013.
en als er al iets is met een oudere generatie tv, dan is dit meestal ook goed te ondervangen met een decoder of chromecast.
 
Terug
Bovenaan