• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

De nieuwe Ubee EVM 310

Status
Niet open voor verdere reacties.

Skinkie

Forum Gebruiker
Berichten
273
Eergisteren heb ik - als deelnemer aan het Ziggo panel - de Ubee EVM 310 ontvangen. De vormfactor is gelijk aan de EVM 3200, echter zou het WiFi signaal uitgebreid moeten zijn met een 5GHz radio. Zoals men misschien uit het verleden nog weet heb ik wel eens wat "dingetjes" gedaan met modems :oops:

Ik was inmiddels al over gegaan naar een EVM 3200 na constante telefonie problemen op het nog oudere beestje. Het heeft volgens mij wel 1 dag geduurd voordat ik Ziggo vroeg of ze het modem aub in Bridge mode konden zetten, het drama was zo groot, slechte routing uitvallende SSH verbindingen, VoIP telefoons die niet meer wilde.

Natuurlijk hoopte ik dat de Ubee EVM 310 dit allemaal ging verhelpen. Na gisteren succesvol te hebben geinternet in de vertrouwde bridge mode heb ik vandaag maar gevraagd of Ziggo hem er uit kon halen. Ik ben immers tester alles wat bij mij faalt, faalt hopelijk later niet bij echte klanten. Maar dat een hagel nieuw modem zo hard faalt dat zelf elementaire connection tracking anno 2013 nogsteeds problemen geeft. :censored:

Kwa verwachting management:
  • Het lijkt er op dat de meest realistische Ziggo verbinding een modem in bridge-mode is, een gigabit TP-Link router met OpenWRT voor alle functionaliteit die je als thuisgebruiker toch niet wilt hebben.
  • Mijn ideale huis tuin en keuken Ziggo verbinding zou echter een "Experiabox" experience zijn. Een goede router, dect telefonie, SIP server en client, gigabit switch, fileserver voor USB en FXO/FXS analoge telefonie poorten, SNMP, etc. etc.
  • Ziggo brengt mij echter een slecht geconfigureerd en dichtgetimmerd modem, een embedded router en DHCP server te wensen overlaat, niet eens een caching DNS server heeft (maar wel jaren 90 technologie: dyndns).

Maar laat ik een keer positief afsluiten, hij heeft wel een ingebouwde spectrum analyser dus als ik er echt genoeg van heb dan heb ik tenminste een nieuwe Spectrum Analyser over IP. Dat was me de frustratie van dit bericht dan wel waard:

spectrum-analyser.png


spectrum-analyser-radio.png


p.s. dit gaat me echt uren speel plezier opleveren.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Heb Ziggo gevraagd Bridge weer terug te zetten. Het probleem met uitvallende idle verbindingen binnen 310s is al sinds 2 april bekend (ook op het oude modem). Maar er geen datum bekend wanneer er een nieuwe firmware update gaat komen.

M'n huidige TP-Link routertje heeft heel wat minder problemen met NAT :-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan