De hele dag al geen email/newsserver acces hier in zaandam..

KillRoy

Forum Gebruiker
Berichten
499
Kan al de heledag geen Email ophalen en ook de newsserver heeft een dikke timeout...

Iemand hier ook last van in omgeving Zaandam? Chello status pgina zegt dat er niks aan het handje is...
 
C

cronos

KillRoy zei:
Kan al de heledag geen Email ophalen en ook de newsserver heeft een dikke timeout...

Iemand hier ook last van in omgeving Zaandam? Chello status pgina zegt dat er niks aan het handje is...

purmerend geen probleem , dicht bij zaandam toch ??
 
L

Lampje

Had 18 juli geen problemen en vandaag ook niet. (zaandijk 1544)

Is het bij jou al opgelost?
 
Topicstarter
Topicstarter
KillRoy

KillRoy

Forum Gebruiker
Berichten
499
Dammit! vandaag nog steeds niet. Kan wel verzenden maar niet ontvangen. Newservers nog steeds niets, ook heeft MSN hel veel moeite om contact te krijgen en ICQ laat het geheel afweten.

verder heb ik een site voor mijn Unreal Torunament server met een server status plugin. Ook deze laat niks meer zien (ook als je de status van andere servers opvraagt...

Na het uitzetten en verwijderen van de firewall en virusscanner en een restore van XP en na het hulp proggie 'FixNix' van Chello en een totale re-install van windows is het nog steeds precies het zelfde, geen Email en newservers en dergelijke... Terwijl de restore daarvoor wel gewoon altijd werkte.. ???

Het lijkt erop dat er een bepaalde poort ofzo geblok wordt, want niet alleen de newsserver van chello maar ook die van Cistron geven een time out.. Ook de mailaccounts van mijn eigen site, en een account van planet internet zijn niet berijkbaar...

Internet doet het wel gewoon....

Ik vind het raar, opeens was het daar....

Kan het zijn dat Chello gewoon bepaalde poorten blokt, of is mijn Ethernet kaart kapot, of misschien wel mijn modem? Ik weet het niet.

Iemand ideen hoe ik dit kan testen enzo. Want als je chello opbelt kom je er ook niet uit ("het ligt toch u zelf...")

Help.... :(
 
Topicstarter
Topicstarter
KillRoy

KillRoy

Forum Gebruiker
Berichten
499
Hmmm...

Het is gelukkig opgelost...

Men heeft mijn upload opgrkrikt van 29 naar 43 (!!). Ik had gelezen dat je hiervoor je modem moest resetten, das als laatste hoop dacht ik dan resetten we de modem even, en waarempel het werkt.

Was mijn upload eerst 29 nu is ie een stuk hoger!!

Resultaten van https://www.speedtest.nl
(Overgenomen op Mon Jul 19 2004 om 13:43:05 UTC+0200)

Download : 275.7 KByte/sec
Upload : 42.2 KByte/sec

En alles werkt gelukkig weer...

Beetje jammer dat er niet een mailtje van chello gekomen is over het resetten, maarja, ik heb ook nog nooit een mailtje of brief behad over dat de snelheid verhoogt zou worden en/of dat het doorgevoert was...

Naja, omdat de upload nu super is, zie ik het door de vingers.. :p
 
Topicstarter
Topicstarter
KillRoy

KillRoy

Forum Gebruiker
Berichten
499
Hmmz, heb de afgelopen twee dagen (incl deze) mijn modem nu al 3 keer gereset (stekker eruit en erin) omdat er steeds geen post opgehaald kon worden.

Lijkt erop dat ze aan het kloten zijn hier, of dat m'n modem toch naar de kloten is...
 

DonDeMan

Forum Gebruiker
Berichten
115
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
De problemen die jij hebt komen bij mij niet voor, maar mijn modem gaat de laatste paar dagen wel zomaar zonder reden ofline. Zomaar valt de verbinding weg. Na een tijdje komt dan mijn netwerkverbinding icoontje in beeld met het rode kruisje erdoor. Het duurt ook nooit lang. Zo'n minuutje of twee.
Het gebeurt ook nog eens op willekeurige tijden. Soms in de avond, dan weer in de middag. Ik hoop steeds op een snelheidsverhoging, maar still no luck. Upload blijft 256.

Postcode: 1508nm
 
Topicstarter
Topicstarter
KillRoy

KillRoy

Forum Gebruiker
Berichten
499
Nou, m'n snelheid zit op de snelheid die het moet zijn, alleen wordt ik echt niet goed van het feit dat ik gewoon elke dag m'n modem moet resetten om post te kunnen ontvangen en op de nieuwsgroepen te kunnen komen.. Ik ga binnenkort eens even bellen...

Over het wegvallen van de verbinding heb ik ook wel eens ja, voor de upload verhoging had ik af en toe (minimaal 1 x per dag) dat de verbinding er een minuut gewoon uit gegooid werdt, en daarna weer gewoon verbinding had. (lekker als je net een post aan het doen bent op het usenet...)

Ik heb nooit problemen met Chello gehad in de 4 jaar dat ik Chello heb, maar dit begint me echt op de zenuwen te werken...
 
Bovenaan