• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

datapoort op witte kast

  • Onderwerp starter peter-rol
  • Startdatum
P

peter-rol

Hallo

sommige van jullie kennen het vast wel als je priority hebt dan komt er zo'n grote witte kast
in je meterkast te hangen (+/- 30x30x6 cm) met 2 telefoon aansluitingen en 1 data poort https://members.chello.nl/h.vandegouw/DSC00128.JPG , ik heb al div. pogingen gedaan om uit te zoeken waarvoor het is (gezocht op google en hier natuurlijk ) maar als ik op google ga zoeken word het idd wel eens vaker gevraagt maar komt er geen antwoord uit en de monteur die het heeft geinstalleerd die heeft niks van documentatie achter gelaten over dat ding (hebben jullie dat ook gehad) dus vandaar dat ik het hier vraag.....
 
Oh, dat is de ethernet aansluiting van het eurodocsis-kabelmodem. Die zit er namelijk standaard in, maar wordt meestal niet gebruikt.
Je hebt er zelf verder niets aan, want die is vast niet aangemeld.
 
Het zit zo.... Het Telefonie modem kan ook als internet modem gebruikt worden. Mits de aparatuur bij UPC daarop is ingesteld. Aangezien dit niet zo is heb je niks aan die ethernet uitgang (data). Het enige wat je er mee kan is foto's van maken :)
 
nou oke bedankt voor de info, dan denk ik dat ik maar heel wat foto's ga maken van die data poort ;D ;D ;D ;D
 
Ehm...ik zal wel iets doms zeggen, maar toch zeg ik het. :P

Line 1 & Line 2 zijn digitaal, en Data is analoog, tenminste, dat werd mij door de klantenservice een jaartje of 3-4 geleden verteld.

Toen ik nog geen chello (lees: helemaal geen internet) had, wilde ik gaan inbellen met m'n 56k modem. Maar...raad eens, ik kon niet inbellen. Ik belde de helpdesk op, en de medewerker (destijds waren ze vriendelijk en behulpzaam!) vertelde mij dat ik de telefoonstekker in Data moest proppen, en niet in Line 1/2. En weet je, dat werkte ook nog eens. ;D

Eind van de maand kreeg ik wel ff ruzie met m'n pa over de telefoonrekening. :P
 
humm, datis wel raar, want als dat digitaal zou zijn.... dan zou je er geen normale telefoon op aan kunnen sluiten, of zie ik dit nou weer helemaal verkkeerd?
 
Terug
Bovenaan