Datalimiet tijdens vakantie overschreden? Ben ik misschien gehackt?

HansM

Forum Gebruiker
Berichten
32
Ik ben niet zo'n groot verbruiker en heb dan ook voldoende aan de 500MB limiet die geldt voor mijn Chello Entry abbo.

Tijdens mijn vakantie in juli heb ik het Thomson modem op standby gezet (en de PC uit).
Halverwege kreeg ik waarschuwing dat ik 2 maal limiet had verbruikt. Dag later 3 maal en weer 4 dagen later dat ik ruim 4 maal limiet had overschreden en dat snelheid was teruggezet.

Als ik kijk wat ik in de maand juli heb verbruikt volgens chello, is dat ruim 9 GB dus ca. 18 maal mijn limiet waar ik tot voorheen altijd keurig onder bleef.

Hoe is dat mogelijk? Heb de vraag ook per email aan chello gesteld, maar nog geen reactie gehad.

Omdat per 1 augustus snelheid weer was hersteld (gechekt met www.testspeed.nl) maakte ik me er niet erg druk over.

Totdat ... ik gister weer een bericht kreeg dat ik de limiet heb overschreden en dat snelheid per direct is terugezet (bevestigd door test op speedtest.nl). Datagebruik geeft aan dat ik op 9 augustus 2,1 GB heb binnengehaalds en op 10 augustus 2,6 GB.
Dat kan dus echt niet heb alleen wat email gelezen, even gesurft en virusdata binnengehaald.

Ik heb Thomson modem, 2 PC's en Vigor 2200E (dus bekabeld en niet wireless) router en MAC adres van 1e PC in router gekloont.

Gebeld met Chello support. 1e lijn medewerker kon inderdaad zien dat ik zoveel data heb verbruikt.

Wie weet wat er fout kan zijn?
Is mijn MAC adress (of IP) van Thomson modem gehackt? (iets dergelijks verwacht ik)
Heeft iemand mijn user-id en wachtwoord gehackt? (denk zelf dat dat er niets mee te maken heeft)

Wie weet hoe ik dit kan voorkomen en/of herstellen?

Help!

bijvoorbaat dank, hans
 
Als ik jou was zou ik mijn chello wachtwoord veranderen.
Voor de zekerheid zou ik het WAN ip adres in je router vrijgeven en dan het modem uitschakelen (niet standby) als ik chello een tijd niet zou gebruiken.
 
Tja, chello zegt wel dat dat "datagebruik site" waterdicht is maar ik betwijfel het. maar maak dat die chagrijnige etters van de helpdesk maar wijs, het enige wat ze zeggen is dat je stout bent geweest en je datalimiet hebt overschreden, ik kan die grijns van dat figuur dan door de telefoon zien en ik hoor ze denken "jij bent lekker gecapped, lekker puh". ja joh, je bent een MISDADIGER, begrijp dat dan!!! te triest voor woorden. enige oplossing: overstappen naar adsl, heb ik ook gedaan, want zelfs in je vakantie als je pc uitstaat download je te veel!!! ::)
 
Heb je al gescanned op adware,spyware en malware. Dit soort zaken worden niet door de meeste virusscanners gescanned.Ad-aware SE is net uit en HijackThis is ook een handig tooltje om alle vreemde processen op je pc te monitoren.
 
Modem uitzetten tijdens afwezigheid is oplossing als ik langere tijd afwezig ben, maar ben niet van plan om elk moment dat ik van internet ga modem uit te zetten.

Spyware ed heb ik ook al aangedacht, maar dat kan volgens mij alleen effect hebben als PC aan staat. Tijdens vakantie stond PC uit en was modem offline gezet (dus niet uit).

Heb op dit forum wel gelezen over spoofen ed. Dat betekent toch dat een ander jouw MAC adress (of IP adres) misbruikt en dat Chello daarmee denkt dat ik de verbruiker ben, terwijl die ander daadwerkelijk op een andere locatie met z'n eigen modem de data binnenhaalt?

Als dat zo is, dan maakt het toch niet uit of ik modem wel/niet aan heb staan?
Het enige wat dan zou helpen is inderdaad het IP adres vrijgeven zodra ik stop met internetten, maar zoals vermeld dat lijk t me voor een vakantie wel te doen, maar niet voor de dagelijkse praktijk

hans
 
je kan je modem in de magnetron plaatsten en chello bellen dat ie stuk is :)
dan heb je zeker een nieuw mac adres in je modem! :-)
 
Heb je een WiFi router ?!
En deze slecht/niet beveiligd? -Misschien surft er dan wel iemand in de buurt mee op jouw lijntje...
 
zoals ik al schreef heb ik een bekabeld netwerk, dus geen WIFI.

1e reactie van chello was: is er in uw vakantie niet iemand achter uw PC gekropen? Hoe verzinnen ze het!

Maar na een boos telefoontje gaan ze weer verder met zoekjewn naar de oorsdprong van de foute data meting. Houd forum op de hoogte. Maar zou graag antwoord krijgen van de whizzkids hier. Is het mogelijk dat ze op een andere locatie "doen alsof" ze achter mijn modem zitten (dus mijn MAC adres en/of WAN ip adres gebruiken) Zo ja, hoe kan ik dat rechtzetten en/of voorkomen?

Hans
 
Terug
Bovenaan