• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

datalimiet meten?

T

tvangroen

Hallo,

ik heb een chello light abbo. Wordt gedeeld over 2 computers (router is de Draytek 2200WE) . Aangezien ik een datalimiet van 1 Gig heb vraag ik me af of het mogelijk is om te meten hoeveel MB ik verbruik op router nivo of gewoon via een proggie op computer.

Of nog mooier bij chello op te vragen. Weet iemand iets?

alvast bedankt!
 
Geldt er een limiet voor het dataverkeer?
Alleen chello light heeft een harde limiet van 1 GigaByte per kalendermaand. Bij normaal gebruik hoeft u niet bang te zijn dat de limiet zal worden overschreden. Indien u de limiet dreigt te overschrijden krijgt u via de e-mail hiervan een bericht. Eenmaal bij 80% en eenmaal bij 90%. Ook als u over de limiet gaat krijgt u via de e-mail een bericht. Uw modem wordt vervolgens zodanig aangepast dat de maximale snelheid 48Kbps is voor zowel downloaden als uploaden. Aan het begin van de volgende kalendermaand wordt u modem weer op de oorspronkelijk snelheid teruggezet.

Gekopieerd van UPC.nl ( Chello - FAQ)

Je wordt dus wel gewaarschuwd door Chello. Er staat niets dat je het kunt opvragen.

Of er programma's zijn die dit kunnen bijhouden weet ik niet.

Maar waarom Chello Light als je 2 computers wilt aansluiten. Je kunt dan per computer per dag maar (1.000.000 kb : 2 (pc's) : 30 (dagen) =) 16.666kb verbruiken en dat is echt niet veel.
Een paar windows en andere programma's updaten, iedere dag een aantal emails, een beetje surfen en je zit al aan of over die grens van 1GB/mnd. Ik praat dan nog niet eens over chatten, online gamen of muziek en/of film downloaden.

Het is en zal nooit mijn keuze zijn om een abonnement met datalimiet te pakken.
 
Zoek eens met google op 'trafficmeter network' of 'trafficmonitor network'. Dan vind je denk ik wel een progje.
Als je iets vindt, laat het dan even weten. Voor ons ook altijd aardig om te weten.
 
Ik denk ook dat als je een router hebt met chello light je beter een adsl abbo in de zelfde prijsklasse kan nemen (indien beschikbaar).
In snelheid maakt het weinig uit (theoretisch dan).

Adsl is niet altijd zonder data limiet, goed opletten dus, ik zou nooit een data limiet nemen als je voor het zelfde geld en de zelfde snelheid eentje zonder datalimiet kon krijgen...
 
Ik gebruik NetStat Live van AnalogX.

bestlife.gif

https://www.analogx.com/contents/download/network/nsl.htm
 
Bedankt voor de antworoden.
Ik heb dumeter geinstalleeerd en dat is een mooi simpel proggie! :) Zal die van netstat vanavond is proberen ziet er ook wel goed uit.

Verder kon ik geen ADSL nemen, dus dat was een snelle zaak om te beslissen. En ik vind chello classic te duur voor wat ik internet, wil gewoon online zijn en niet iedere keer in bellen maar surfgedrag zal niet extreem hoog zijn. Dus aan dat soort adviezen heb ik niets. :)
 
Boor zei:
Je krijgt hier op het forum altijd allerlei ongevraagde adviezen. Dat moet je waarderen. :D

Das juist het mooie hier... andere mensen met soort gelijke problemen lezen het ook... die hebben ook adviezen nodig :D
 
Terug
Bovenaan