• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Datalimiet, afknijp, opzeggen, newsservers etc etc

  • Onderwerp starter THeLeGeND
  • Startdatum
T

THeLeGeND

INTRO

Ik heb nu al 3 of 4 jaar chello, vroegah lag de verbinding er af en toe uit (6x in t eerste jaar ofzo) daarna vrijwel hoogstens 2X per jaar, de snelheid is prijs/kwaliteit de eerste jaren m8ig goed geweest,(mxstream 100 gulden 512kbit..;-)) ik zat A L T I J D op de 150-190kB/s alhoewel ik sinds kort hoger zit (230-250) :o maar de upload blijft altijd zuigen,

maar nu.. nu is het t tijdperk voor sneller spul, en dat krijgen we ook, dit is een hoofdreden voor mij om chello gedag te zeggen

DOWNLOADLIMIET

De laatste 24 uur heb ik zo'n... 9GB binnengehaalt (geen ge-"dit is teveel, wat download je dan" ga maar zelf na 2X klikken = 2 dvd's = 9GB) dit doe ik meermaals per week... (2 tot 5X) maar ik heb nooit wat gehoord van chello, mijn verbinding is ook nooit dichtgeknepen, ik zit op een com21.

NEWSSERVER

Z U I G T, ik heb ze allemaal geprobeert en ze zijn S L O O M en absoluut NIET compleet

OPZEGGEN

Zit ik vast aan contracten ofzo? Bijkomende kosten?

ALTERNATIEVEN

nou ehm... ik zit 318 meter van een Bbned centrale... O0
 
Als je de laatste maanden een plus abonnement hebt genomen, dan heb je een nieuw jaarcontract en daar zit je dus aan vast.
Wil je naar ADSL dan heb een KPN telefoon aansluiting en abonnement nodig. Heb je dit niet dan moet je dat aanvragen. Dus aansluitkosten.
Bel je nu via Priorty dan wordt dus je abonnement en bellen duurder.
Dan evt, nog aansluitkosten van je nieuwe ISP.

Oke dat was het in het kort. Alles is al vaker in diverse threads besproken. Gebruik dus even de zoekfunctie en lezen, lezen, lezen.
 
Lezen lezen? zoekfunctie?

:-P dat zou ik wel doen.. maar dit forum is net de bijbel... wat de ene zegt word door de andere onwaar verklaard of ontkracht door een eigen zeggen :}

Toch bedankt voor de reactie, met bijkomende kosten bedoelde ik dus AFSLUIT kosten, sylvester rr zegt dat hij gewoon kan afzeggen en de volgende kalendermaand van chello af is.. terwijl de ander weer zegt dat je (OOK als je gewoon nogsteeds classic hebt) vastzit aan een jaarcontract.. (ik heb classic) ik heb een normaal kpn abbo en zat de denken aan speedXS 50 pleuro p maand 8/1mbit geen DL lim wel UL lim (Bbned Use Policy ;-) > onbeperkt maar als je zware public shit gaat draaien (ftp) dan is er de mogelijkheid dat ze zullen klagen, dit is overigens bij ELKE wide open adsl verbinding... die geen strakke limiet stelt) en ik quote "Download maakt ons niks uit hier zal NIET over geklaagt worden, al download je 1 TB per maand, als je een zware public ftp runt of iets dergelijks kan Bbned gaan klagen maar wij vinden het niet erg als je 300gb data aan uploaden genereert "
 
Als je al 3 of 4 jaar Chello Classic hebt, dan kan je opzeggen met een opzeg termijn van 1 maand en zonder kosten want je jaarcontract is allang afgelopen.
Je hebt telefoon via KPN, dus de kosten voor een aansluiting krijg je ook niet.

Let wel even op, ook bij de helpdesk heerst verwarring over de opzegtermijn. Volgens sommige kan je bv de 15e opzeggen en ben je dan de 15 van de volgende maand weg bij chello. Dit blijkt dus niet zo te zijn. Als je deze maand opzegt, dan ben je op het eind van de komende maand Chello vrij.

Ik meen ergens gelezen te hebben dat je bij bepaalde ADSL providers een datalimiet op de nieuwsservers hebt en moet bijbetalen per gb (mb?) die je erover gaat.
Informeer dus echt goed naar alle voorwaarden.
 
Als je Priority hebt en je zegt dat op en moet een nieuwe aansluting aanvragen bij KPN.. zeg dan tegen de KPN dat je net bent verhuist naar het adres waar je het aanvraagt... dan hoef je GEEN aansluitkosten te betalen.
Mogelijk nadeel... nummerbehoud niet mogelijk, indien gewenst. (ALS ze gaan checken wat het adres is van je 'ouwe' nummer).

En anders gewoon een beetje lullen met die KPN-pik aan de telefoon, zodat ie ALSOF doet dat je verhuist bent en dus een compleet nieuwe aansluting moet hebben :) (zo heb ik 't gedaan en kon daardoor m'n nummer ook nog eens behouden)
 
Johnny54 zei:
Als je al 3 of 4 jaar Chello Classic hebt, dan kan je opzeggen met een opzeg termijn van 1 maand en zonder kosten want je jaarcontract is allang afgelopen.
Je hebt telefoon via KPN, dus de kosten voor een aansluiting krijg je ook niet.

Let wel even op, ook bij de helpdesk heerst verwarring over de opzegtermijn. Volgens sommige kan je bv de 15e opzeggen en ben je dan de 15 van de volgende maand weg bij chello. Dit blijkt dus niet zo te zijn. Als je deze maand opzegt, dan ben je op het eind van de komende maand Chello vrij.

weet je dat laatste wel zkr? ik dacht dat ik ergens op dit forum een brief van iemand gezien heb...over de opzegging van chello....en daar stond bij van uw chello abbo wordt per 17 januari opgezegt...... :S
 
officieel is het hoe johnny aangeeft, einde van de VOLGENDE maand, of er uitzonderingen zijn weet ik niet.
 
Bedankt:-) Dan ben ik bijna chello-loos:-)

en ja, de speedXS newsserver is een betaalde newsserver 1GB gratis en meer = betaald die van 50GB > 13 of 14 euro per maand klinkt wel "ok"

maar... alles komt EERST op IRC en DAN op newsservers eMuLe DC Bit Torrent en DAN op de overige 'downloadplaatsen' ... maar het feit dat ik niet vaak van nieuwsservers download is te wijten aan de klote chello newsservers... want ja... des te meer je kan des te meer je doet..
 
irc is lang w88 altijd. Vroeger downloadde ik altijd op irc maar nu ik nieuwsservers heb ontdekt hebben die toch mijn vorrkeur.
 
Syn zei:
officieel is het hoe johnny aangeeft, einde van de VOLGENDE maand, of er uitzonderingen zijn weet ik niet.
Inderdaad zijn er uitzonderingen. Zelf heb ik mijn abo opgezegd op de 14, met terugwerkende kracht vanaf de eerste. Ze hadden me na een jaar gekloot met de nota's afgesloten en ik stelde dat ik het abonnement dan ook maar per de 1ste als beëindigd beschouwde. Zelf heeft UPC daar nog een week vanaf getrokken en van de voorgaande maand ook nog plm. 7 euries terugbetaald. Maar dat was misschien wel om te maskeren dat ze onmiddellijk ook 250 euries als vervangingskosten van het modem in rekening brachten.
Maar op uitzonderingen kan je niet afgaan en de enige manier om te weten is hier al geschreven: lezen lezen lezen. En als je iets anders afspreekt met de desk (help- laat ik maar weg...) zorg dan dat dat schriftelijk bevestigd wordt, want een mondelinge afspraak is bij UPC geen afspraak.
 
Terug
Bovenaan