• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

datagebruik ruim 500mb per dag bij geknepen snelheid

K

kripa

Vanaf januari heb ik chello light abonnement. Vanaf dag 1 heb ik volgens chello een gebruik van ruim 500mb (met uitschieters van 1000mb) per dag. Na drie dagen in de nieuwe maand knijnpen ze mijn snelheid en dan heb ik nog steeds volgens de site databruik.chello.nl zo'n hoog gebruik. 15 mailtjes en 10 telefoontjes verder en nog steeds geen concreet antwoord van chello.

Ik heb een router van belkin staan en mijn computer staat hooguit 3 uur per dag aan.

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn????

Ik heb geen alternatief anders had ik allang een andere provider (lees adsl) gehad
 
Gebruik je die Belkin router als wireless AP ?

zo ja, dan zou je denken dat anderen gebruik maken van je internetverbinding... :'(
 
Inderdaad even je wireless beveiligen. Weet niet hoe het bij u is, maar hier kan ik zelfs op mac-adres filteren. Het zal de doorgewinterde hacker vast niet tegen houden, maar de buurman kan hier iig niet mee liften op mn classic abbo (of het moet de hacker zijn ;D)

Een andere optie is om DU Meter te downloaden. Search de google maar, ik heb geen zin om het adres op te zoeken...

Succes
 
Nathan zei:
Inderdaad even je wireless beveiligen. Weet niet hoe het bij u is, maar hier kan ik zelfs op mac-adres filteren. Het zal de doorgewinterde hacker vast niet tegen houden, maar de buurman kan hier iig niet mee liften op mn classic abbo (of het moet de hacker zijn  ;D)

Een andere optie is om DU Meter te downloaden. Search de google maar, ik heb geen zin om het adres op te zoeken...

Succes

www.download.com :P en dan du meter intype
 
mijn wireless is beveiligd en ik heb teven al vorige maand een DU meter gedownload. Volgens de DU meter had ik een gebruik van circa 10MB per dag volgens chello circa 400MB per dag zelfs met geknepen snelheid.

Ik heb zelfs dagen ertussen van 1200 mb per dag (met geknepen snelheid) dit kan helemaal niet (8kb/s x 60 x 60 x 24 = 691mb)

Kan het een slecht signaal zijn??
 
Zet om te testen de komende dagen, als je internet niet nodig hebt, je router eens uit. Je weet dan zeker dat het datagebruik niet door jou wordt veroorzaakt.

Ik heb zelfs dagen ertussen van 1200 mb per dag (met geknepen snelheid) dit kan helemaal niet (8kb/s x 60 x 60 x 24 = 691mb)
Als ik dit lees lijkt het erop dat iemand illegaal met jouw gegevens internet, of bij Chello zit iets fout in de administratie.
 
ok ik zal router komende dagen uitzetten als ik niet internet. wordt vervolgd
 
24 uur de router uitgehad en 300mb datagebruik. Stelletje idioten iemand nog ander ideen ????? Ik weet het niet meer.
 
jij hebt zo'n vreemd probleem...
no way dat chello dit ooit gaat uitleggen... ik denk dat er niet eens 1 persoon is die uberhaupt weet dat je gezeur hebt, hoogstens een aantekening (nummer 24.678 van 300.000 aantekeningen)...
 
En als je je modem nou eens een dag uitzet? Kijk.. als hun dan nog datagebruik zien, kan je zeggen dat je het modem hele dag uit hebt gehad..

En anders bestoken met mails en/of telefoontjes. En uiteindelijk: overstap naar ADSL met een ECHTE FUP
 
Terug
Bovenaan