• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

D-link 825 achter Cisco 3928AD

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Rik1980

Allen,

Afgelopen week mijn Cisco router binnen gehad. Bedoeling is om mijn D-link naar zolder te doen zodat ik zowel beneden als boven goede WiFi heb.

Heb stappenplan van Ziggo gebruik. keurig toegewezen Mac-adres en ip-adres genoteerd en toen in de geavanceerde instellingen van de Cisco gegaan. Kon nergens de optie statig lease vinden en na telefonisch contact werd mij verteld enkel ip-adres bij DMZ in te voeren. Gedaan en enabeld. Na aantal keer trapjes op en af alles als volgt aangesloten (even alles van stroom af gehad) maar helaas geen internet boven.

- Cisco in meterkast beneden. Via ingang 1 van internet (geen aparte w-lan of lan poort) kabel in ingang 1.
- kabel gaat in meterkast de muur in en op zolder muur aansluiting
- kabeltje van muur aansluiting naar d- link ingang internet
- kabeltje vanuit d-link lan1 naar vaste computer (wil graag bedraad ivm spotnetsnelheid)

Zowel WiFi als vast pc geen internet...help!
Wie heeft de gouden tip.

Wil daarnaast 1 groot netwerk in huis. Zitten in zowel Cisco als d-link een 2.4 en 5 GHz netwerk dus heb er nu 4. Is het mogelijk daar een geheel van te maken? Is dat kwestie van 4 zelfde ssid maken met zelfde wachtwoorden?
 
Ik zal zo proberen. Dus zowel inkomende kabel als uitgaande in een Lan-poort.
 
Ik weet niet welk stappenplan je hebt gevolgd en wat je bedoeld met je static-adres noteren.
Ik heb mijn Cisco-modem gewoon in gebruik als modem en router. Deze verzorgt de DHCP enzo voor mijn netwerk. Ik heb een kabel naar boven lopen, vanaf een LAN-poort van de Cisco. Boven heb ik een D-link router staan en die heb ik als access-point geconfigureerd. DHCP erop uit gezet en een IP-adres gegeven in de range van het netwerk. Uiteraard een uniek IP-adres, die niet door een ander apparaat gebruikt kan/gaat worden. De kabel zit daar ook gewoon op een LAN-aansluiting.
 
Ik heb het nu zo dat mijn WiFi wel werkt boven. Alleen nog geen internet op vast pc. Heb zowel inkomend als uitkomend kabel in ingang 1 en 2 van LAN d-link zitten.

Heb stappenplan router achter router van ziggo gebruikt. Is dat niet nodig? Gaf aan dat is Mac en ip van d link moest toewijzen aan cisco maar omdat ik static lease niet kon vinden enkel ip in DMZ gezet Cisco. Moet ik DMZ van Cisco weer disabelen?

Hoe kom ik nu in mijn d-link. Doordat ik geen internet op vaste pc heb kan ik niet in mijn d-link om eventuele aanpassingen te doen.
 
Je D-link moet je kunnen benaderen met het IP-adres wat jij er aan gegeven hebt. In principe dien je een vast IP-adres aan je router toe te kennen, die niet in je DHCP-pool zit van de Cisco-router.
Krijgt de PC boven wel een IP-adres van de Cisco dan?
Als wifi werkt via de D-link, zou je via die laptop/tablet/telefoon ook de D-link nog moeten kunnen bereiken.
 
Het adres welke ik toegewezen heb aan DMZ? Deze reageert pc wel als ik d-link er tussenuit haal. Hoe wijs ik een ip adres toe aan dlink? Moet ik daarvoor eerst in mijn Cisco? Hoe weet ik de range? Of welke ip ik kan gebruiken?

Zoals je merkt ben ik nog erg zoekende:sad:
 
Heb DMZ uitgezet. Moet ip binnen range van Cisco liggen of erbuiten. Zie in Cisco
Storting ip address 192.168.178.10
Maximum nummer of dhcp users 64

Moet ik dan even geven van .10 tm 74 of juist daarbuiten bijv 192.168.178.20

Verder zal ik de beschrijving volgens wbt dhcp uit enz
 
IP-adres buiten de DHCP-range. Bijv. 192.168.178.02, als je nog geen IP-adressen aan andere apparaten het toegekend. Als subnetmask in de D-link geef je ook gewoon 255.255.255.0 op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan