• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

CrossCable? Tussen modem en router.

W

Wolter

Zoals jullie hebben kunnen lezen dat ik hevige problemen met snelheid ondervind sinds 3 mnd(zie test van vandaag)nu lees ik dus net dat iedereen die een arris of webstar modem heeft het over een corsscable heeft.Ik heb er een gewone UTP tussen zitten en dat heeft met het arris modem altijd tot 29 julie goed gewerkt.2 Weken geleden hebben ze me modem vervangen maar het is altijd slecht gebleven.Ik snap het niet moet ik dan ook een crosscable er tussen hebben???? het heeft het met deze kabel wel goed gedaan.

Heb nu een Webstar modem en een gewone UTP van 15 mtr. Wie kan me hiermee helpen?
 
Uhm haal een cross kabel of leen er 1 en probeer het uit!! En check of het er beter wordt of niet.
Ik heb een kobishi router en ken ze ook alle 2 gebruiken ;) heb ook 2 internet ingangen er op zitten 1 voor straight en 1 voor cross... Maar maakt niet eens uit waar ik die kabel in douw....
 
hier werkt het prima zonder crosscable :) (arris <---> edimax br6104k)
 
Mijn ervaring tot nu toe:
- Achter de meeste ADSL modems werk je met een cross kabel.
- Achter de meeste kabelmodems werk je met een straight kabel.

Bij de meeste modems word een kabel meegeleverd (cross of straight) en dat is dan meteen de soort die je moet gebruiken.

Sommige routers hebben aan de wan kant 2 ingangen, 1 voor straight en 1 voor cross kabel, of de ingang is zelfomschakelend. In alletwee de gevallen maakt de soort kabel niet uit.
 
Maar nooit zomaar je oude COM21 kabel die door Chello geleverd is gebruiken !

ECHTER,
In de Manual van de SB5100E lees ik toch écht dat er een cross cable gebruikt moet worden. Of het dan niet uitmaakt of je een zelfschakelende router hebt weet ik niet zeker.
 
Ik heb de handleiding niet doorgelezen. Te lui  :angel:, maar ik heb wel even naar de meegeleverde kabel gekeken en dat is een straight UTP kabel.

Mijn router is niet zelfomschakelend en heeft ook geen 2 WAN ingangen.
Ik heb mijn oude 4200E aangesloten met een straight en een paar jaar later de 4200E gewoon vervangen door een 5100E en geen problemen.
Toen ik mijn router achter een ADSL modem wilde gebruiken waar een crosskabel was meegleverd, lukte een verbinding niet met een straight, maar wel met een cross. Dit heb ik ook met andere modem / router combinaties gemerkt.
Dit is uiteraard geen bewijs dat het altijd zo is en uitproberen geeft duidelijkheid.
 
De kabel die bij mijn modem zat was ook een straight, maar om het modem direct op PC aan te sluiten moet je ook straigt gebruiken (volgens het boekje).
Maar inderdaad, goed boekjes lezen en uitproberen of het werkt, en je komt een heel eind.
Krijg je vreemde fouten, dan eens proberen of het met een andersomkabel wel lukt.

Zelf had ik tussen modem en router cross cable; na ingebruikname server voor ICS, die op zijn beurt weer aan router hangt zit er een straight tussen, en ze werken beide. (sitecom router)
 
Dat kan wel kloppen.
Ik heb nu ook een crosskabel tussen mijn arris modem en edimax router.

Met de modem voorheen deed alles het wel met een straight. Maar bij deze modem kon ik niet eens verbinding maken met de router als ik een straight kabel gebruikte.
 
KML zei:
Dat kan wel kloppen.
Ik heb nu ook een crosskabel tussen mijn arris modem en edimax router.

Met de modem voorheen deed alles het wel met een straight. Maar bij deze modem kon ik niet eens verbinding maken met de router als ik een straight kabel gebruikte.

Over het algemeen geld een regel.
  • Pc naar PC is crosskabel
  • Router naar Router of Router naar Modem is Crosskabel
  • Pc naar Router of modem is Straightkabel (patch kabel)
 
Terug
Bovenaan