Cross or twisted ????

  • Onderwerp starter aliens-b-exist
  • Startdatum
A

aliens-b-exist

Als ik een com21 modem van Chello heb, daar-aan een sweex 4poorts router, daar-aan dan weer een hub en dan de pc`s. heb ik dan allemaal straight of ook cross cables nodig ????
 
oke dat dacht ik al maar effe voor de zekerheid....

thanx
 
Tenzij je router en Hub beschikken over uplink poorten, dan moet je crossed gebruiken, maar dat zullen ze niet hebben denk ik.
 
Als je een poort van je router (Switch/HUB) gewoon verbindt met een straight kabel naar een normale poort van je HUB dan zal het zonder meer werken.
Die uplink-poort moet je vaak inschakelen door een schakelaar op je HUB. Dan wordt meestal poort 1 je uplink poort-poort naar een andere HUB.
Soms staat het ook bij een poort op je HUB als dit een uplink betreft.
 
op de sweex router maakt het niet uit misschien het modem als je bij de wan poorten kijkt zie m.... II en m....X
II=straight
X=cross
ikke heb hem ook
 
Renee goed dat je hierheen verwijst in posting "Netwerk"

Ik tiep gewoon effe de lettertjes over van de Sitecom DC-202 manual ;)

"Fysieke installatie, punt 2 blz 56"

2. LAN-kabels koppelen: Gebruik voor de DC-202 standaard LAN-kabels om de Pc's aan de LAN-poorten (hub) op de breedband router te koppelen. Koppel, indien nodig, de "Uplink" poort aan een standaard poort op een andere hub. U dient hiervoor een standaard LAN-kabel te gebruiken.
Let op: Als u de "Uplink" poort gebruikt, kan poort 4 NIET gebruikt worden. ;D

Nog effe punt 3 erbij:

3. Koppel uw kabelmodem/DSL-modem aan de WAN-poort op de breedband router.
Gebruik de kabel die is meegeleverd met uw kabelmodem/DSl-modem. Als er geen kabel is geleverd bij uw modem, gebruik dan een standaard netwerkkabel.

(aha , chello levert een kabel , maar da;s een crossed en geen straight waar de gebruiksaanwijzing van uit gaat , hier gaan veel beginners de fout in) dus toch vervangen voor een straight.

pff wat een tiepwerk ;D
 
(aha , chello levert een kabel , maar da;s een crossed en geen straight waar de gebruiksaanwijzing van uit gaat , hier gaan veel beginners de fout in) dus toch vervangen voor een straight.

Volgens mij levert Chello wel een straight kabel, anders zou mijn computer nooit op internet kunnen.

(Ja ik heb een sitecom DC 202 )
 
Terug
Bovenaan