Continue wegvallen WIFI (never ending story)

Status
Niet open voor verdere reacties.

Michiel79

Forum Gebruiker
Berichten
1
Beste forumleden,

Vorig jaar dacht ik eindelijk in onze woning het WIFI-probleem te hebben opgelost. Vorig jaar de oude router het huis uitgegooid en een TP-LINK WD1043nd router aangeschaft en wij hebben ruim een jaar lang geen enkel probleem gehad met het in stand houden van de verbinding. Misschien dat wij in 2013 een enkele keer de router van het stroom hebben gehaald maar dat is misschien 2 of 3 keer gebeurd. Uitstekende verbinding en volle snelheden op de begane grond en 1e etage. De download snelheid met deze router was extreem goed.

Afgelopen week bleef onze WIFI uitvallen maar gek genoeg bleef in de beiden smartphones, de iPad en de laptop wel het volle WIFI signaal actief. In eerste instantie heb ik continue het stroom van de router gehaald en laten herstarten. Maar achteraf is dit niet altijd het probleem. Soms valt de verbinding enkele minuten weg ( voor alle apparaten tegelijkertijd ) met vol WIFI verbinding. Na enkele minuten schiet het kanaal weer vrij en doen alle apparaten het direct weer.

Gisterenavond besloten om de router compleet te resetten, nieuwe naam aan de router gegeven, nieuwe netwerksleutel. Daarnaast heb ik ook een nieuw kanaal gekozen omdat ik veel overlap had met andere buren. Momenteel zitten wij op een kanaal waar niemand ons kan hinderen. Vanochtend weer opnieuw geprobeerd waarbij alles prima in orde leek te zijn. Maar opeens weer heeft mijn vrouw geen verbinding op haar iPhone, ik niet op mijn Samsung telefoon, iPad bleef de pagina laden en de laptop was ook continue aan laden. Alle apparaten hebben vol bereik in de schermen!???

We wachten een aantal minuten en daarna is alles weer vrijgegeven en schieten alle verbindingen weer aan.

Ik moet echt snel verlost worden van dit irritatie puntje :censored:

Wie helpt?

Dank en groet,
Michiel
 

mesa57

Forum Gebruiker
Berichten
5.461
TP-LINK kapot misschien ?
Je kunt ook eens met een wifi analyser op je phone kijken of het druk is bij je in de buurt en of je nog een vrij kanaal kunt vinden.
Verder kunnen er apparaten zijn die storen op het wifi kanaal (draadloze toetsenborden e.d.).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan