• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Connectie niet stabiel

  • Onderwerp starter MaXiUsSs
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
M

MaXiUsSs

Hej,

Ik heb een probleem met mijn internet verbinding. Ik heb chello nu al 2 jaar, maar sinds september 2002 dat mijn verbinding het niet meer stabiel. Ik heb vrijwel atlijd verbinding, en de snelheid is goed, maar het is gewoon niet stabiel, want als je bijvoorbeeld gaat online gamen dan krijg je elke keer binnen 1/5 minuten een time-out/disconnected.

Ik heb al vanalles geprobeerd (Nieuwe netwerk-kaart,nieuwe kabel, een paar keer windows opnieuw geinstaleerd, chello quickfix :-\ ) maar dit allemaal werkt niet. Dit probleem is heel frustrerend vooral als je online-games wilt spelen, en als ik chello bel komen ze altijd met die debiele vragen en ik word nooit echt geholpen.
 
Dit is best een nutteloze reply want je snelheid is goed, maar ik post um lekker toch 8):
Zwak signaal misschien?
 
Remboooo zei:
Dit is best een nutteloze reply want je snelheid is goed, maar ik post um lekker toch 8):
Zwak signaal misschien?

Als dat het zou zijn, want zou ik dan moeten doen?
 
:( >:( Wat mij het meest stoort is dat Chello geen reet doet om de situatie te verbeteren. Dit is niet een probleem van de laatste tijd, ik heb hier al meer dan 6 maanden last van. Soms gaat het goed, soms is het drama. En kan ik van 6 tot 10 uur `s avonds niet online spelen. Kan wel internetten maar niet games simpelweg omdat me ping super gaar is. Lag lag lag en nog eens lag. Bellen met de helpdesk, laat me niet lachen. Ik heb al drie keer aan een pingmonitor gehangen, en elke keer afgescheept met een lulsmoes van "Sorry meneer, maar wij zien geen ping problemen bij u "...Ja vast, waarom ping ik dan nu 200 gemiddeld naar www.nu.nl /t ...Dat is toch te gek voor woorden, ik heb kabel om te kunnen gamen, niet om elke keer met chello aan de telefoon te hangen. Het gare is, dat zij de enige kabelprovider in alkmaar zijn. En om naar ADSL te switchen ik flink moet investeren in een modem enz enz. Ik betaal 50 euro voor een gare kut verbinding, ik kan nog beter op een 14k4 gamen. Heb ik in ieder geval een constante ping :P Sinds de overgang van quicknet naar chello is het niets dan ellende en wordt er geen reet aan gedaan om het te verbeteren. Ik speel nu alleen na 10 uur savonds, en kan vaak niet mee doen ik clanmatches aangezien de ping toch naar de klote is om 8 uur of 9 uur. Er is te weinig bandbreedte, dat is een feit. En het stoort me vreselijk dat ze reclame maken voor de "snelste provider van nederland" terwijl je een onstabiele kut verbinding krijgt waar de honden geen brood van lusten.

Een boze "klant" :-\
 
Help me even. Zelf speel ik ook online en heb een gemiddelde ping van 190. Heb echt geen verstand van wat de ping zou moeten zijn, games draaien ehter perfect.
Is deze ping nu hoog of laag?
 
pingtijd is niet alleen afhankelijk van jouw verbinding. Je moet dus om je pingtijd te bepalen binnen je netwerk naar een server pingen die daar binnenstaat. Een goede pingtijd ligt dan onder de 60 mili/sec. Als je bijvoorbeeld Kazaa aan hebt staan of iets dergelijks dan gaat je pingtijd omhoog omdat je aan het down/uploaden bent. Dus wanneer je binnen het Chello netwerk je pingtijd wil weten schakel dan al je down/upload uit en ping naar bv de tesetserver: test.net.upc.nl

Greeettzzz
 
Ik bedoel met het uitschakelen van je down/upload het dus ook het uitzetten van programma's die dit doen (kazaa, winmx etc)
 
het kan ook zijn dat je je internet type in het spel niet goed hebt gezet. Neem bijvoorbeeld counterstrike, zet je verbinding op 14k4 en tadaa, ping van 300 :o. Voor de beste ping met chello zet je hem in de "normale uren" op lan/t1 en op de "drukke uren" op adsl/256-512k. Ik heb op NL servers altijd een ping van rond de 40-60, nooit hoger (zelfs niet in de "drukke uren").

hier een speedstestje op een redelijk druk uur:
Resultaten van https://www.speedtest.nl
(Overgenomen op Tue Feb 11 2003 om 17:47:13 UTC+0100)

Download : 67.2 KByte/sec
Upload : 14.4 KByte/sec
Connection : 283.0 Conn/min
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan