Connect box en FTP met Filezilla server

Iacobo

Forum Gebruiker
Berichten
3
Hallo,
ik heb een aantal websites in beheer en wil de backups daarvan vanaf die websites naar mijn desktop thuis laten sturen met FTP. Ik heb thuis Filezilla server geinstalleerd en geconfigureerd. Als ik thuis met een andere computer met Filezilla client inlog werkt het, buitenom echter niet. Ik krijg geweigerde inloggegevens en time-outs. Als ik via whatismyip.com poort 21 test (de FTP poort) blijkt die dicht te staan. met Kan iemand mij vertellen op welke plaatsen ik welke instellingen moet doen om dit aan de praat te krijgen? Alvast dank!
 
Passive of active ftp?

Maar ik zou nooit FTP gebruiken omdat het niet gecodeerd is en het wachtwoord te onderescheppen is. Zeker 'vervelend' als dat wachtwoord ook elders gebruikt wordt. Kies voor FTPS (ook poort 21) of, nog beter SFTP (poort 22). Dan ben je ook direct van de problemen met active/passive af. FileZilla moet dat alles kennen.

Als ik via whatismyip.com poort 21 test (de FTP poort) blijkt die dicht te staan.

Kijk naar de gebruiksaanwijzing van whatismyip.com. Die kan niet beoordelen of een poort dicht zit, alleen dat een poort open staat.
 
Als ik thuis met een andere computer met Filezilla client inlog werkt het, buitenom echter niet.
Lijkt op een probleem dat vaker gemeld word met een server draaien. Gebruiken van de verkeerde IP adressen.
Heeft de computer met de FTP server een vast IP adres en heb je dat ook gebruikt in de portforward in de modem?
 
Dankjewel voor de reacties. Ik heb het roer wat omgegooid en heb nu een werkende en veilige oplossing zonder extra kosten (de versleutel opties van de software die ik gebruik hebben een behoorlijke prijs). Ik maak nu een backup van elke website (Wordpress) met een programma dat binnen de website draait en waarbij de gecomprimeerde backupfile(s) in de website worden opgeslagen. Vervolgens haal ik die backupfiles met de FileZilla Client naar mijn lokale machine via expliciet FTP over TLS (versleuteld dus). Case closed!
 
Mooi dat het is opgelost.
Volgens mij is dit ook min of meer een gebruikelijke manier.
 
Jouw oplossing houdt in dat als iemand de URL goed gokt, diegene jouw bronbestanden kan downloaden. Staan daar geen inloggegevens van bijvoorbeeld database in?

Als je een connectbox hebt en je wilt de standaard poort gebruiken, of dat nu FTP, SFTP of FTPS is, dan kan dat standaard niet. Je kunt het via Upnp dan wel open krijgen. Op godje.nl staat een uitleg hoe dat kan. Mocht dit te ingewikkeld zijn, gebruik dan een alternatieve poort (boven de 1000 is daarvoor aanbevolen)
 
Terug
Bovenaan